Glas Javnosti

SRAMOTNO SAOPŠTENJE MINISTARSTVA: Prodaju “Jaroslav Černi”, a neće da kažu kome!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Zahtev za otkup prodajne dokumentacije za privatizaciju Instituta za vodoprivredu “Jaroslav Černi” podnelo je šest pravnih lica, a u predviđenom roku za dostavu prijava za učešće u postupku (do petka, 5. novembra u 12 sati) podnete su dve prijave, saopštilo je Ministarstvo privrede. Međutim, nisu navedena imena potencijalnih kupaca.

Na prvoj sednici komisije za sprovođenje postupka javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje kapitala Instituta za vodoprivredu “Jaroslav Černi”, u ponedeljak, 8. novembra, otvorene su glavne koverte i koverte sa oznakom: „Podaci o ponuđaču”. Koverat sa oznakom: „Ponuda” otvara se samo ukoliko Komisija odobri prijavu za učešće, objašnajvaju u Ministarstvu.

Komisija će u narednom periodu izvršiti analizu dostavljene dokumentacije sadržane u kovertama sa oznakom: „Podaci o ponuđaču”, nakon čega će, u skladu sa Uredbom o uslovima, postupku i načinu prodaje kapitala i imovine metodom javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem, predložiti Ministarstvu privrede donošenje odgovarajuće odluke za svakog učesnika u postupku.

Inače, inicijativa za privatizaciju Instituta za vodoprivredu “Jaroslav Černi” AD, Beograd, pokrenuta je Zaključkom Vlade Republike Srbije 17. decembra 2020. godine. Ministarstvo privrede je 21. maja ove godine objavilo Javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za učestvovanje u postupku privatizacije Instituta.

Zaključkom Vlade Srbije od 5. avgusta ove godine određeno je da će se postupak privatizacije sprovesti modelom prodaje kapitala i metodom javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem, a Ministarstvo privrede je 1. oktobra ove godine objavilo Javni poziv za učešće u postupku javnog prikupljanja ponuda za privatizaciju Instituta.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Milan Petric u 10.11.2021 15:34:12 h
     0 
Ova vlada je najgora u istoriji Srbije jer ona ni nepostoji,svu vlast u najgorem smislu vode dve porodice i njihovi kumovi i finansijeri na tešku štetu gradjana,poslednji primer je poklon u vidu strateškog Instituta za narod,pod krajnje kvarnim postupcima,a šta briga malu sa Krka,kad proceni da je njen braćan dosta skupio za narednih pet života,reči će ćao,cao seljacine i na Krk,vodeće dve familije će verovatno na neka egzotična ostrva gde im nepreti izručenje,a ti narode Srbije ostaces dužan za narednih deset pokoljenja.Citam direktor Instituta Černi nežna da li će pobediti,stanovnici Pinosave,gde je Černi,tvrde da mesecima ošišani nabildovani momci iz Milenijuma ne izbijaju iz Černija i tvrde da je i otac prvorođenog vidjen u Cerniju.Ta pljačka je gotova ali Černi raspolaže sa podacima od strateškog značaja za narod koji ni pod kojim uslovima ne smeju pasti u ruke pohlepnih ljudi.Srbijanci Vojvodjani i Kosovari ujedinite se u odbrani svog opstanka,bez vode nema života.