Sastojci:
– 200 g integralnog brašna
– 200 g brašna tip 500
– 3 g suvog kvasca
– 1 kašičica kurkume
– 1 kašičica šećera
– 1/2 kašičice morske soli
– 1/3 kašičice belog luka u prahu
– 1 kašika semena lana
– 2 dl mlake vode
– 2 kašike ulja
Priprema:
Izmešati sve sastojke osim vode i ulja. Napraviti udubljenje u sredini, sipati vodu i ulje, pa umesiti testo.
Ostaviti testo na toplom mestu da odstoji dok se ne udvostruči.
Zatim premesiti testo, napraviti loptu i staviti u podmazanu šerpu prečnika 20 centimetara. Zaseći hleb na nekoliko mesta i ostaviti da odstoji 20 minuta.
Peći 25 minuta na 200 stepeni i 10 minuta na 150 stepeni.
Hleb izvaditi iz šerpe i ostaviti da se ohladi na rešetki za pečenje, zatim ga seći oštrim nožem.
Prijatno!
Glas javnosti/ N01S