Glas Javnosti

ZBOG NJIH NE MOŽETE DA SKINETE SALO: Ove namirnice se LEPE ZA STOMAK i podstiču GOJAZNOST

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Osim pravilne ishrane, za gubitak kilograma bitno je da budete fizički aktivni.

Ljubiteljima grickalica i slatkiša ponekad je veoma teško da odole takvoj hrani. Međutim, to je neophodno ako zaista želite da se rešite viška kilograma ili da sprečite prekomerno gojenje.

Namirnice koje najviše doprinose nagomilavanju kilograma su čips, krofne i margarin.Sve tri namirnice spadaju u nezdrave jer doprinose povećanju masnoće u krvi, pogotvo ako ih često jedete. Jedno istraživanje je otkrilo da čips, u poređenju sa krompirom, slatkim zašećerenim pićima i prerađenim i neprerađenim mesnim proizvodima, sadrži najveću količinu masti i soli, zbog čega još više podstiče na glad, a to na kraju dovodi do prejedanja i viška kilograma.

Pored čipsa, krofne spadaju na drugo mesto kada su u pitanju namirnice od kojih se najviše gojimo. Razlog tome su ugljeni hidrati koji izazivaju nagli porast šećera u krvi, a zatim kada nivo šećera opadne, veoma brzo se javlja glad. To je razlog zašto često posle slatkiša brzo ogladnite.Treći na ovoj listi je margarin, a umesto njega odlična opcija je maslac.

Ako imate problem sa viškom kilograma, trudite se da ove tri namirnice izbacite iz svoje ishrane jer, osim što dovode do naglog skoka nivoa šećera u krvi, pune su masnoća i veoma lako dovode do stvaranja sala na stomaku, piše Objektiv.Trudite se da vam ishrana bude raznovrsna, da obiluje vitaminima i mineralima, ali i da bude nutritivno bogata. Takođe, ne zaboravite na fizičku aktivnost koja je za zdravlje organizma od presudnog značaja.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR