Glas Javnosti

ZAVISNOST OD TEHNOLOGIJE JE JEDNA OD NJIH: 4 navike zbog kojih ste neraspoloženi

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Mrzovoljni ste, neraspoloženi, tužni, na momente i depresivni, a bez očiglednog razloga? Ne brinite, niste jedini. Proverite da li ste "žrtva" nekih od navika pogubnih za raspoloženje.

Odlažete obaveze

Većina nas to radi, pogotovo ako je reč o neprijatnim stvarima, kao što je odlazak lekaru. Ali, naterajte sebe da završite započeti posao, bilo da je u pitanju započeti projekat ili birokratija. U suprotnom, bićete nervozni jer će vam neispunjena obaveza sve vreme "visiti" nad glavom.

Zavisni ste od telefona, kompjutera i televizora

Ako na samu pomisao da biste mogli da ostanete bez modernih uređaja dobijate napad panike, u problemu ste. Mnoštvo informacija kojima nas bombarduju sa svih strana stvara napetost, pa stručnjaci savetuju da se bar pola dana nedeljno osamite i uživate u tišini, piše Ekapija.


Hodate pogrbljeni

Naša osećanja utiču na način na koji hodamo, ali važi i obrnuto. Psiholozi su utvrdili da su ispitanici koji hodaju sa spuštenim ramenima i bradom i sa minimumom pokreta ruku, negativniji od ljudi samouverenog hoda.

Zanemarujete san i vežbanje

Da bismo bili fizički i mentalno zdravi, neophodan je odmor u toku noći tokom kog se naše telo i um regenerišu. Ne zaboravite rekreaciju čiji je uticaj na dobro raspoloženje dokazan.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR