Glas Javnosti

ZAŠTO VAM ČETKICA ZA ZUBE stoji u blizini lavaboa? Menjate ovu naviku!

Zdravlje
Autor: Glas javnosti/prva.rs

Postoje neke navike u higijeni koje primenjujemo nesvesno, ne razmišljajući da li su ispravne ili mogu da naškode našem zdravlju.

Jedna takva je odlaganje četkice za zube u blizini lavaboa ili na mašinu za pranje veša.

Četkica za zube može da privuče sve bakterije iz kupatila i da ih sve unesete u usta prilikom sledećeg pranja zuba. Zato je važno da nađete sigurno mesto u ormariću na kom ćete držati četkicu za zube, a usput važno je da koristite i poklopac. Takođe, četkicu bi trebalo da menjate na svaka tri meseca.

Koristite sunđer za kupanje

Ovi sunđeri su dobri samo kada su novi. Oni uklanjaju mrtve ćelije sa kože, ali ih zadržavaju na sebi. Kada ga ostavite u kupatilu posle kupanja, na njemu se bakterije lakše razmnožavaju. Već prilikom sledećeg kupanja samo ćete vratiti nečistoće na svoje telo.

Unsplash
foto: Glas javnosti

Češće menjajte sunđer. Dobro ga isperite nakon kupanja, ostavite ga da se osuši i nikako ga ne držite u kupatilu. Možete i da ga potpuno izbacite iz upotrebe, pa da umesto korišćenja sunđera uradite piling celog tela dva puta nedeljno.

Ostavljate mokre peškire zakačene u kupatilu

Vlaga i bakterije kupatilo čine najprljavijim mestom u domu. Baš zbog toga, posle kupanja ne smete da držite mokre peškire i bade-mantile u samom kupatilu.

Odnesite bade-mantile iz kupatila u sobu ili na mesto na kojem će se dobro osušiti, a zatim ih stavite u korpu za veš. Za sledeće kupanje uzmite novi peškir.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR