Glas Javnosti

ZAŠTO MI JE DANAS SVE KRENULO LOŠE? Uradite kratak test i rešite nedoumice i probleme zauvek

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Nema čoveka koji se ne pita, zašto sam danas imao tako loš dan? Uradite sledeći kratak test i rešite svoje nedoumice zauvek.

Zamislite sledeću situaciju. Doručkujete sa svojom porodicom. Dete vam slučajno prolije kafu po majici. Odmah skočite i počnete da vičete na dete i svog partnera. Otrčite do spavaće sobe presvučete se, ali kada se vratite, vidite uplakano dete koje nije završilo doručak. Sad je stvarno loše, dete kasni u školu, partner na posao. Kasnite i zato vozite brzo, ali u trenu shvatate da ste zaboravili važne papire kod kuće.

Zašto ste imali loš dan?
a) Zato što je dete prolilo mleko.

b) Zato što je dete propustilo autobus i morali ste ga odvesti u školu.

c) Zato što je bila gužva i kasnili ste na posao.

d) Zato što ste pogrešno reagovali na situaciju.

Ukoliko je vaš odgovor D, tačno ste odgovorili. Uništili ste sebi i porodici dan ishitrenom reakcijom. Niste mogli učiniti ništa povodom prolivenog mleka, ali mogli ste kontrolisati svoje emocije.

Sledite prailo 90/10 i izbegnite loš dan. Pisac Stiven Kovej je osmislio ovaj princip, koji se zasniva na tome da ne možemo kontrolisati samo 10 posto svog života. Ne možemo sprečiti neki uređaj da se pokvari ili kašnjenje aviona. Ali, možemo kontrolisati svoju reakciju na ovakve stvari. Ostalih 90 odsto događaja samo je rezultat naših reakcija, jednostavnije rečeno, ono što radimo kada smo pod stresom.

Ako vas netko pretiče na putu, pustite ga.

Nemojte žuriti, kakva je razlika ako stignete na posao nekoliko sekundi kasnije?

Naučite razliku između onoga što možete da kontrolišete i onoga što ne zavisi od vas.

(Izvor: Pozitivni stav)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR