Glas Javnosti

ZABORAVITE NA KAFU I ČAJ UJUTRO: Zašto je ČAŠA TOPLE VODE ELIKSIR za vaš ORGANIZAM!

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Ubrzani način života i momentalno rasanjivanje, uslovili su nas da svakog jutra, po pravilu i pre doručka, popijemo šoljicu kafe ili čaja.

Ipak, redovno ispijanje vruće vode, posebno ujutru, blagotvorno deluje na organizam tako što pospešuje varenje i pomaže oslobađanje metaboličkog otpada, piše Noizz.

Pročišćava organe za varenje

Šolja tople vode ujutru može da vam pomogne da očistite telo od toksina. Voda i druge tečnosti potpomažu razlaganje hrane u želucu i državaju digestivni trakt. Topla voda razložiće hranu brže i time olakšati varenje. Konzumiranje hladne vode u toku ili posle obroka, zgušnjava masti u hrani i tako stvara masne naslage u crevima. Na sreću, možete zameniti hladnu vodu toplom da potpomognete varenje, naročito posle obroka.

Pomaže kod zatvora

Pre ili kasnije, svakog od nas zakače ove stomačne tegobe, koje nastaju zbog slabe peristaltike. Grčevi i nadimanje koje tada osećamo izazvano je nedostatkom vode u organizmu. Jedna čaša tople vode, ujutru na prazan stomak, pospešiće rad creva i pomoći telu da profunkcioniše normalno.

Ublažava bol

Smatra se da je topla voda najmoćniji prirodni lek, a može da ublaži bol prilikom menstrualnih tegoba. Toplota će opustiti stomačne mišiće i osloboditi vas grča, čime će umiriti bol. Topla voda je dobra za sve vrste grčeva i zato pospešuje kapilarnu cirkulaciju i na taj način opušta mišiće.

Smanjuje višak kilograma

Ako držite dijetu verovatno ste već čuli da čaša tople vode ujutru pomaže da smršate. Topla voda povećava temperaturu tela i time ubrzava metaboliza,. Na taj način organizam sagoreva više kalorija. Takođe, blagotvorno će uticati i na bubrege i sve organe za izlučivanje, prenosi Ekapija.

Izbacuje toksine

Konzumiranje tople vode oslobađa organizam toksina. Na taj način poboljšava se i cirkulacija.

Usporava starenje

Prevremeno starenje je noćna mora mnogima, ali na sreću, ovo može da se spreči konzumiranjem tople vode. Prisustvo toksina u organizmu ubrzava starenje, a budući da topla voda osobađa organizam toksina, proces starenja se usporava, a elastičnost kože se povećava.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS

POVEZANE VESTI
KOMENTARAKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP