Glas Javnosti

VODA SA LIMUNOM I NJEN UTICAJ NA ORGANIZAM : Koliko je dobro zaista početi dan sa ovim napitkom?

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Voda sa limunom, sa malo meda, osnovna je namirnica za mnoge ljude jer je dugo bila hvaljena kao jednostavan, ali moćan eliksir za opšte zdravlje i blagostanje, posebno kada se konzumira ujutru.

Prepun vitamina C, antioksidansa i osvežavajućeg ukusa, ovaj napitak sa citrusima nudi mnoštvo zdravstvenih prednosti.

Zdravstvene prednosti vode sa limunom

Divya Gopal, konsultant dijetetičar i nutricionista u Motherhood Hospitals, Banashankari, Bangalor, objasnila je za HeathShots koje su sve zdravstvene prednosti zbog kojih bi trebalo svakodnevno da pijemo vodu sa limunom.

Voda sa limunom povećava hidrataciju

Pravilna hidratacija je ključna za opšte blagostanje. Voda sa limunom je ukusan način da povećamo dnevni unos vode. Održavanje hidratacije pomaže varenju, održava kožu zdravom i pomaže našem telu da funkcioniše optimalno.

 

Bogata je vitaminom C

Limun je dobar izvor vitamina C, antioksidansa za koji je poznato da pruža podršku imunom sistemu, pomaže u zarastanju rana, u proizvodnji kolagena i doprinosi boljem zdravlju kože i vezivnog tkiva. Osim ovoga štiti i naše ćelije od oštećenja.

Pomaže u varenju

Voda sa limunom stimuliše proizvodnju probavnih sokova, kao što je žuč, što pomaže našem digestivnom sistemu da efikasnije razlaže hranu. Takođe može ublažiti loše varenje i nadimanje. Čaša tople vode sa limunom ujutru uobičajena je navika za pokretanje procesa varenja.

Pomaže kod gubitka težine

Voda sa limunom može pomoći u gubitku težine tako što podstiče osećaj sitosti, suzbija glad i smanjuje unos kalorija zbog sadržaja dijetnih vlakana i vode. Pored toga, limunska kiselina u limunu pomaže pravilno varenje i metabolizam koji su neophodni za održavanje zdrave težine.

Glas javnosti/E klinika

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR