Glas Javnosti

KOKTELI I ŠTA SVE IMA U NJIMA? Sa predznanjem u kafanu - Otkud votka u espreso martiniju?

Život
Autor: Glas javnosti

Mohito, martini, margarita, kosmopoliten - posetioci kafića sve češće naručuju egzotične koktele, mada ako biste ih pitali od čega se pravi njihov omiljeni napitak, verovatno ne bi znali da vam kažu.

Britanska studija sprovedena na 2000 odraslih pokazala je da petina ispitanika bira koktele pre nego pivo i vino. Ne postoji doba dana kada ih radije pijemo, 37% ispitanika uživa u koktelima pre večere, 36% u egzotičnim napicima nakon večere.

Svaki četvrti ispitanik kaže da je veština pravljenja koktela nešto što bi voleli da savladaju u narednom periodu. Skoro svaki drugi (tačnije četiri od deset) ima kod kuće opremu za pravljenje koktela.


Ali bez obzira na popularnost, znanje o ovim pićima nije na visokom nivou, pa tako 58% ispitanika nije znalo da je rum glavni sastojak u mohitu, a 70% je u čudu ostavila informacija da se votka koristi za espreso martini.

Originalno ime za espreso martini zapravo je bilo "votka espreso", ali sada je široko prepoznat kao espreso martini. Nije zapravo martini, koji se pravi sa džinom i vermutom, već se poslužuje u čaši za martini.


Glas javnosti/ G02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR