Glas Javnosti

Da li znate koja TAČKA NA DLANU JE ČAROBNA i zbog čega?

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Pokušajte sa tretmanom akupresure ove tačke.

Maltene da ne postoji osoba koja nije pod stresom, a organizam, u stresnim situacijama, traži svoje načine da se izbori, pa se tako nekada dešava da se, tokom vikenda, osećamo preumorno, što je zapravo posledica napornog rada tokom nedelje.

Zato ne bi bilo loše da pokušate sa tretmanom akupresure tačke pod imenom Lao Gong. U pitanju je magična tačka koja vas oslobađa umora i budi unutrašnju energiju.

Pritiskom ove tačke kroz nekoliko minuta možemo se osloboditi umora, dobiti dodatnu energiju koju možemo kanalisati u razne oblasti svog života. Tačku Lao Gong je veoma lako pronaći, nalazi se na sredini našeg dlana. Nakon što pronađete tačku, uradite sledeće vežbe.

Vežba protiv umora i za nalet energije

Ruku opustite i pritisnite prst druge ruke na tačku Lao Gong. Nakon toga, započnite glatke rotacione pokrete. Tačku masirajte u krug, sve dok se ne budete osetili opušteno i energično.

Vežba za koncentraciju

U slučaju da osećate da ne možete da se koncentrišete na nešto važno, odmah pritisnite Lao Gong tačku palcem pet puta. Udahnite duboko sa svakim pritiskom i dok puštate prst izdahnite. Osetićete poboljšanje za svega nekoliko minuta.

Vežba sa kineskim loptama

Ukoliko nemate posebne kineske kuglice za masiranje dlanova, slobodno iskoristite orahe ili obične loptice odgovarajuće veličine. Loptice uzmite u ruku i počnite da ih kotrljate i to jednu između druge u sklopljnom dlanu. Na taj način ćete aktivirati Lao Gong tačku, ali i ostale važne tačke koje će vam pomoći da se opustite.

Glas javnosti / Prva.rs

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR