Glas Javnosti

PAPA FRANJA: Imam akutni brohnitis, ali još sam živ

Svet
Autor: Glas javnosti

Papa Franja je u četvrtak rekao da boluje od veoma zaraznog i akutnog oblika bronhitisa koji ga je sprečio da ovog vikenda otputuje u Dubai na samit o klimi COP28.

Franja, koji u decembru puni 87 godina, poslednjih godina je imao niz zdravstvenih problema koji su uključivali boravak u bolnici, poslednji put u junu. Uprkos svojoj poslednjoj bolesti, on i dalje radi i sastaje se sa ljudima.

„Kao što vidite, ja sam još uvek živ“, rekao je on tokom svog govora na seminaru o zdravlju i etici, prema transkriptu Vatikana.


"Doktor me nije pustio u Dubai. Razlog je to što je tamo jako vruće, a sa vrućine se ide na klimu, i (nije zgodno)  u ovoj situaciji sa bronhitisom. Hvala Bogu da nije bila upala pluća. To je veoma akutni, infektivni bronhitis“, rekao je on.

Franjo je rekao da nije imao temperaturu, ali da je na antibioticima, potvrđujući ono što je Vatikan rekao u saopštenju u sredu.


Tokom druge audijencije u četvrtak sa teolozima, papa je rekao: "Molite se za mene. Molite se za mene, a ne protiv, jer ovaj posao nije lak. Hvala vam."

Kardinal državni sekretar Pjetro Parolin rekao je novinarima u sredu da očekuje da će predvoditi delegaciju Vatikana na pregovorima o klimi u Dubaiju.

Glas javnosti 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR