Glas Javnosti

ČILI ZAČIN IM DOŠAO GLAVE: Žena umrla nakon što je jela picu u restoranu, muž kritično

Svet
Autor: Glas javnosti

Supruga je preminula u utorak uprkos naporima da je reanimiraju, dok se Angelo nalazi u bolnici u Napulju i u teškom je stanju.

Đerardina Korsano (46) iz Avelina, u Italiji, preminula je nakon što se otrovala od pice koju je pojela u lokalnom restoranu, dok se njen suprug Angelom Menino (52) nalazi u teškom stanju.

Prema istraživanjima, po njihovo zdravlje je bio koban botulin u začinjenom ulju na bazi čili paprike.


Nesrećni par je izašao na večeru, a sutradan im je pozlilo. Sve je krenulo od glavobolje, pa su dobili nesnosne grčeve, a zatim su povraćali. Nakon toga su hitno hospitalizovani.

Ženino stanje je bilo gore, a pogoršalo se na odeljenju za hitne slučajeve gde je intubirana i prebačena na intezivnu negu. U utorak je preminula uprkos naporima da je reanimiraju. Angelo se nalazi u bolnici u Napulju i u teškom je stanju.

Tužilaštvo u Benvenutu je pokrenulo istragu, a kao najverovatniji uzrok trovanja je botulinski toksin koji izlučuje anaerobna bakterija - klostridijum botulinum (lat. Clostridium botulinum). Najčešći način zaraze je konzumiranjem zaražene hrane, a smrtonosne su posledice jer izaziva paralizu mišića.


Glas javnosti/ T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR