Glas Javnosti

HIT SNIMAK IZ VALJEVA: Putari na +18 posipaju so po kolovozu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Pljušte komentari na hit snimak, a evo šta je zvanično objašnjenje

"Preventivno delovanje da ih sneg ne iznenadi u februaru", najčešći je komentar na viralni snimak nastao u Valjevu na kojem se vidi kako putarski kamion na kolovoz posipa so, iako tog dana u gradu na Kolubari ne da nije bilo snega i mraza, nego je zabeležena prolećna temperatura od čak 18 stepeni Celzijusa!
Snimak koji je napravio jedan Valjevac koji se kretao iza putarskog kamiona zimske službe održavanja, brzinom svetlosti se raširio najpre u viber grupi „Patrole 014“, a potom je stigao i do društvenim mreža, kao što je X (Twitter).


A na snimku, za verovali ili ne, vidi se kamion zimske službe održavanja kako na Obilaznici za Užice, na periferiji Valjeva, kolovoz posipa solju!

I to ništa ne bi bilo čudno, jer mu je to i posao, da tog dana kada je snimak nastao, u utorak 6. februara, u Valjevu nije bilo prolećnih, čak 18 stepeni Celzijusa, čime je ovaj grad bio jedan od najtoplijih u Srbiji.


Naravno, snega ili leda na kolovozima, uključujući i Obilaznicu, prethodno već danima nije bilo, pa se odmah postavilo pitanje zašto vozač putarskog kamiona to radi?

„Ovo nije zimska, nego prolećna služba“, „Ovo su mrvice iz basne Ivica i Marica koje nekome treba da pokažu put“, „Pa kako će da kupe drugu so ako ovu nisu potrošili“, „Bolje sprečiti nego lečiti“, „Ovo je iz predostrožnosti“, „Uvek se žalimo kako putare sneg iznenadi u sred zime, pa ljudi rešili da više nema iznenađenja“, samo su neki od komentara korisnika X mreže na ovaj snimak.

Zvanični odgovor putarskog preduzeća

Zašto se ovo dogodilo, odgovor smo potražili u preduzeću “Ingrap Omni”, koje je ove godine zaduženo za zimsko održavanje puteva i ulica na teritoriji Grada Valjeva i njihovo objašnjenje je da je došlo do kvara.


- Reč je zaista o nenamernom ispuštanju energenta na kolovoz od strane jednog od naših kamiona, jer je došlo do kvara na mašini koja so ispušta dok se vozilo kreće, prilikom povratka tog kamiona u garažu. Nije, dakle, reč o namernom posipanju solju te saobraćajnice, jer zimska služba tog dana nije ni radila, s obzirom da od prethodne sedmice nije bi bilo potrebe za njenim angažovanjem nakon početka lepog vremena – objašnjavaju u ovom preduzeću.

Dodaju, takođe, da energenata kao što su so i rizla imaju dovoljno i da će u čišćenju puteva i ulica na teritoriji Valjeva biti ponovo uključeni ako, u slučaju povratka zimskih uslova, “dobiju za to nalog od lokalnih vlasti”.



Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR