Glas Javnosti

"Revolucionarni lekovi za karcinom dojke stižu u Srbiju: Unapređen kvalitet života pacijentkinja"

Društvo
Autor: Glas javnosti

Srbija će uskoro dobiti pristup novim inovativnim lekovima za lečenje karcinoma dojke, koji obećavaju bolje rezultate i unapređeni kvalitet života za obolele.

Na listi lekova Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, ovi lekovi pokrivaju sve stadijume bolesti, omogućavajući personalizovane terapije za hormo recepto pozitivne, hedeo pozitivne i tripl negativne karcinome.

Doktorka Marijana Milović-Kovačević sa Instituta za radiologiju i onkologiju Srbije ističe da ovi lekovi, koji će stići u narednim mesecima, predstavljaju znatan napredak u efikasnosti u odnosu na postojeće terapije. Njihova selektivnost i smanjeni neželjeni efekti obećavaju neuporedivo bolji kvalitet života za pacijentkinje.

"Imamo različite vrste karcinoma dojke, i ovi inovativni lekovi će pokriti sve stadijume bolesti. Osim što su efikasniji, oni uzimaju u obzir različite karakteristike svakog tipa karcinoma, pružajući personalizovan pristup lečenju. Ovo je značajan korak napred u borbi protiv ove ozbiljne bolesti", naglasila je Milović-Kovačević.

S obzirom na visok broj novoobolelih žena od karcinoma dojke svake godine u Srbiji, dolazak ovih inovativnih terapija predstavlja svetlu perspektivu u lečenju i prevenciji ove bolesti.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR