Glas Javnosti

VEĆ GA IMATE U KUĆI: Ovaj čaj je pravo ČUDO, tri šolje dnevno spuštaju šećer u REKORDNOM ROKU

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Za razliku od dijabetesa tipa 1, tip 2 se može regulisati ishranom, a neke od sjajnih namirnica su nam već na dohvat ruke.

Svi koji boluju od povišenog šećera u krvi moraju da se pridržavaju posebnih režima. Razlog zašto pacijenti sa dijabetesom imaju povišen nivo glukoze u krvi proizilazi iz problema sa proizvodnjom insulina.

Britanski lekar Tim Bond savetuje sve one ljude koji imaju dijabetes tipa 2 da redovno piju čaj od kamilice. Verovali ili ne, on je sjajan u ove svrhe, a vrlo je verovatno da ga već imate u kući.

- Čaj od kamilice može smanjiti glukozu u krvi zato što ima pozitivan uticaj na metabolizam insulina. Istraživanja su pokazala da čaj od kamilice smanjuje prosečan tromesečni šećer i insulinsku rezistenciju - tvrdi doktor objašnjavajući da do insulinske rezistencije dolazi kada ćelije u mišićima, mastima i jetri ne reaguju dobro na insulin i ne mogu da preuzmu glukozu iz krvi.

- Rezistencija na insulin izaziva porast glukoze u krvi, tako da je smanjenje insulinske rezistencije korisno za snižavanje glukoze u krvi“, kaže ovaj britanski stručnjak, a prenosi lepaisrecna.mondo.rs.


On objašnjava da čaj od kamilice takođe može da snizi nivo šećera u krvi povećanjem upotrebe glukoze u mišićima i preporučuje da se tri grama ovog čaja u 150 ml vruće vode unosi u organizam tri puta na dan.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR