Glas Javnosti

Umanjite STRES neverovatnim napitkom od LATICA ORHIDEJA koji i UBRZAVA RAD MOZGA I METABOLIZMA

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Osušeni listovi plavog čaja često se koriste i u koktelima. Nežni pupoljci tajlandskih orhideja skupljaju se u rano jutro i suše deset sati.

Postoje istraživanja koja ukazuju da pomaže u borbi protiv upala. Plavi čaj od latica orhideje se vekovima koristi na Tajlandu. Pospešuje rad mozga, ubrzava metabolizam i prirodni je antidepresiv. Pravi se od cvetova plave orhideje (koji ima tri latice) posebna vrsta orhideje, koja raste samo na području tajlandskog kraljevstva i limunske trave.

Poznat i pod nazivom čaj od plavog graška.
Kada se u u čaj doda voda, tamnoplava tečnost menja boju na osnovu pH vrednosti onoga što se sledeće doda u čaj. Ako se doda sok od limuna ili nekog drugog citrusa, plava boja postaje ljubičasta. Čaj se 
služi i kao vruć i kao hladan, a obično se meša s medom, đumbirom, nanom ili pasiranim voćem, najčešće se konzumira posle večere. 

Tradicionalno se koristi i kod problem s očima poput konjuktivitisa, a preporučuje se i osobama koje mnogo vremena provode ispred računara.

Latice orhideje doprinose jačanju tela i poboljšanju imuniteta, regulišu krvni pritisak, podstiuču rast kose i smanjuju njen gubitak, poboljšavaju cirkulaciju krvi u mozgu, opuštaju i pomažu u borbi protiv stresa i hroničnog umora.

Glas javnosti/Agroinfo.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR