Glas Javnosti

Umanjite STRES napitkom od latica orhideje koji UBRZAVA METABOLIZAM i RAD MOZGA

Zdravlje
Autor: Glas javnosti/Agroinfo.rs

Osušeni listovi plavog čaja često se koriste i u koktelima. Nežni pupoljci tajlandskih orhideja skupljaju se u rano jutro i suše deset sati.

Pravi se od cvetova plave orhideje (koji ima tri latice) i limunske trave. To je posebna vrsta orhideje, koja raste samo na području tajlandskog kraljevstva. Plavi čaj od latica orhideje se vekovima koristi na Tajlandu. Pospešuje rad mozga, ubrzava metabolizam i prirodni je antidepresiv.

Naziva se još čajem od plavog graška.
Kada se u u čaj doda voda, tamnoplava tečnost menja boju na osnovu pH vrednosti onoga što se sledeće doda u čaj. Ako se doda sok od limuna ili nekog drugog citrusa, plava boja postaje ljubičasta. 

Služi se vruć ili hladan, a obično se meša s medom, đumbirom, nanom ili pasiranim voćem, najčešće se konzumira posle večere. Zahvaljujući čudotvornim dejstvima i lepom izgledu postao je popularan u državama širom sveta. 

Tradicionalno se koristi i kod problem s očima poput konjuktivitisa, a preporučuje se i osobama koje mnogo vremena provode ispred računara.

Latice orhideje doprinose jačanju tela i poboljšanju imuniteta, regulišu krvni pritisak, podstiuču rast kose i smanjuju njen gubitak, poboljšavaju cirkulaciju krvi u mozgu, opuštaju i pomažu u borbi protiv stresa i hroničnog umora.

Agroinfo.rs

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR