Glas Javnosti

U Nišu velika potražnja za „paracetamolom“, „febricetom“ i lekom protiv malarije

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Zamenik direktora niške apotekarske ustanove Tanja Arsić kaže da navedene lekove i preparate, osim „hlorohina“, imaju dovoljno i da ne treba praviti zalihe

NIŠ – Najtraženiji po apotekama su „paracetamol“, „febricet“ ali i lek protiv malarije „hlorohin“ i preparati na bazi cinka. Zamenik direktora niške apotekarske ustanove Tanja Arsić kaže da navedene lekove i preparate, osim „hlorohina“, imaju dovoljno i da ne treba praviti zalihe.

 
Velika je potražnja za ovim lekovima i to je razumljivo. Jedino ne razumem zašto ljudi traže da kupe „hlorohin“ jer se on u našim apotekama i ne može dobiti bez lekarskog recepta. Trenutno ga nemamo ali smo ga naručili i očekujemo trebovane količine koje ćemo izdavati samo uz recept, kaže zamenica direktora.

Inače, po Nišu su krenule glasine da su sve količine „hlorohina“, koji je inače lek protiv malarije ali se pokazao i kao uspešnim za lečenje korone, još pre mesec dana pokupovale komšije Bugari. Te informacije je nemoguće proveriti jer se u „državnim“ apotekama izdaje na recept a u privatnim se slobodno prodaje tako da nije potrebna nikakva legitimacija kupca.

Direktor Apotekarske ustanove Radojko Matić ističe da redovno snabdevaju sve svoje objekte širom Nišavskog okruga i da rade i apoteke u 17 sela.

 

Izvor: novosti.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR