Glas Javnosti

TRI RAZLOGA ZAŠTO TREBA SVAKODNEVNO DA POJEDETE BAR JEDNU BANANU: Poboljšava koncentraciju, MRŠAVITE i daje ENERGIJU

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Banane imaju mnogobrojne zdravstvene prednosti, stoga bi trebalo da ih uvrstite u svakodnevnu ishranu.

Banane vole sve generacije. Praktična su  i hranjiva užina, čest sastojak slatkiša, nezamenjiv deo većine voćnih salata. Ne sadrže masnoće i holesterol, bogate su kalijumom, manganom, vitaminima B6 i C, kao i vlaknima. Imaju vrlo malo kalorija.

Dostupne su tokom cele godine, imaju mnogobrojne zdravstvene prednosti. Ovo su samo neki od razloga zašto je korisno da ih uvrstite u svakodnevnu ishranu.1. Poboljšavaju koncentraciju 

Zbog minerala koje sadrži, ovo voće ima pozitivan uticaj na moždane ćelije. Novija istraživanja pokazuju da banane poboljašavaju koncentraciju. Naime, studenti koji su bii deo studije i koji su jeli bananu ujutru, u toku dana imali su bolju koncentraciju.

2. Podstiču mršavljenje

Banana prosečne veličine ima oko 110 kalorija, potpuno odsustvo holesterola i masnoća, a zahvaljujući tome što je bogata vlaknima, drži sitost i poboljšava probavu. Sve navedeno doprinosi održavanju vitke linije i pozitivno utiče na fizički izgled. Banana pomaže uspešnom uklanjanju vode iz organizma, pa samim tim pospešuje i smanjivanje celulita.Kada vodite računa šta jedete, banane su odličan izbor za užinu, jer dugo drže sitost, pa će potreba za prejedanjem ili grickanjem potpuno nestati.

3. Daju energiju


Banane sadrže tri vrste šećera - fruktozu, saharozu i glukozu, koje uz vlakna imaju odličan efekat na telo, jer mu daju energiju. Studije su pokazale da samo dve banane dnevno mogu da budu dovoljne za 90 minuta intenzivnog rada.Takođe, dokazano je da su banane efektnije i zdravije od bilo kog energetskog napitka punog šećera. Naime, banana bolje utiče na nivo dopamina, neurotransmitera koji su u direktnoj vezi sa raspoloženjem. I sat vremena nakon konzumacije ovog voća dopamin se održava na visokom nivou, prenosi Ona.Telegraf.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP