Glas Javnosti

TOPAO TUŠ OŠTEĆUJE KOŽU LICA? Dermatolog otkrio zašto ne bi trebalo da perete lice pod tušem

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Iako je poželjno oprati svaki deo tela kada se tuširamo, mnogi stručnjaci će se složiti da lice nije jedno od njih.

Dok topli tuševi mogu pružiti fizičko i emocionalno olakšanje, posebno zimi, činjenica je da oštećuju kožu. Vruća voda uklanja vlagu sa kože, što može dovesti do suve kože i oštećenja kožne barijere. To znači da ako je voda za tuširanje prevruća za vaše lice, prevruća je i za celo telo.

„Vaša voda za tuširanje treba da bude mlaka, što je dobro za vaše lice, a ako želite da se tuširate toplijom vodom da biste se opustili, ili snizite temperaturu pre tuširanja, operite lice. rekla je dermatolog dr Elise M. Lov.


Iako je pranje lica pod tušem zgodno jer sprečava potpuni nered oko lavaboa i omogućava više uglova da pravilno opere lice i vrat, treba obratiti pažnju na proizvode i tehnike koje koristite.

Jaki sapuni su takođe čest uzrok suve kože i oštećene kožne barijere. Dobar način da se brinete o svojoj koži jeste da se brinete o njoj kao i o koži lica.

To znači da koristite nežna sredstva za čišćenje koja efikasno uklanjaju znoj i prljavštinu bez uklanjanja prirodnih ulja sa lica i tela. Naravno, vaše lice može imati različite kozmetičke probleme od ostatka vašeg tela.

Koja je prava tehnika za pranje lica?

Prvo navlažite lice. Nanesite malu količinu sredstva za čišćenje na vrhove prstiju i nežno umasirajte u lice. Izbegavajte pritiskanje kože ili bilo kakav fizički pritisak. Ostavite proizvod na koži oko 20 sekundi, a zatim temeljno isperite.

Posle pranja uvek dodajte serum i hidratantnu kremu da biste zadržali vlagu.


Ako koristite sredstvo za čišćenje sa aktivnim sastojcima, možete povećati njihovu efikasnost tako što ćete ih ostaviti na koži malo duže. Ako perete lice pod tušem, možete naneti sredstvo za čišćenje, oprati telo, a zatim oprati lice.

Ako perete lice iznad lavaboa, možete staviti sredstvo za čišćenje, oprati zube, a zatim isprati sredstvo za čišćenje, osim ako niste od onih koji peru zube pod tušem.


Glas javnosti/ N01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR