Glas Javnosti

СЗО: Више од 80.000 људи у свету заражено новим типом коронавируса. Двоје држављане Србије заражено овим вирусом

Zdravlje
Autor: Glas Javnosti / Beta

Више од 80.000 људи у свету заражено је новим типом коронавируса од почетка епидемије у Кини, саопштила је данас Светска здравствена организација (СЗО).

У континенталној Кини је 2.633 особа умро од болести ЦОВИД-19 коју изазива нови вирус, а 77.658 људи је заражено, углавном у централној провинцији Хубеј.

У Хонгконгу је регистрован 81 случај заразе, а две особе су преминуле, док Макао има 10 особа позитивних на вирус.

У Јапану је 850 заражених, укључујући и 691 особу са крузера "Дајмонд Принсес" који је од 5. Фебруара био у карантину у луки Јокохама.

У Јужној Кореји је осморо умро од последица ЦОВИД-19, а 893 особе су заражене.

У Италији је регистровано 229 случајева заразе и седам смртних случајева.

У Ирану је 12 особа умрло, а потврдјен је 61 случај заразе новим коронавирусом.

У САД је пријављено 35 случајева заразе, а један амерички држављанин је медју умрлима у Кини. У Канади је 11 особа било позитивно на нови вирус.

У Тајланду је регистровано 37 случајева заразе, у Аустралији, 23, Малезији 22 а Вијетнаму 16.

У Француској је једна особа умрла од КОВИД-19, а 12 случајева заразе је пријављено, у Немачкој има 16 заражених, у Шпанији три, а у Великој Британији 13.

Дачић: Двоје држављана Србије са брода Дајмонд принсес позитивно на коронавирус

Двоје држављана Србије, чланови посаде брода "Дајмонд принсес" у Јапану, тестирано је позитивно на коронавирус, изјавио је данас министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

Он је рекао да је министарство иностраних послова Јапана обавестило министарство у Београду да је на вирус позитивно двоје од преосталих једанаест држављана Србије, С.О. (29) и М.Т. (30).

Министарство спољних послова Србије ради на томе да добије информацију када ће они бити искрцани и у коју болницу ће бити смештени, додао је Дачић, саопштило је министарство.

Амбасада Србије у Јапану је у сталном контакту са њима, сви држављани Србије на броду имају бројеве телефона амбасаде које могу да позову 24 часа.

Речено им је, како се наводи, да треба да траже да контактирају амбасаду уколико буду смештени у болницу.

Последња група путника тестирана позитивно на вирус смештена је у новоотворену болницу око 300 километара од Токија, у близини Нагоје.

Постоји могућност да и двоје наших држављана буде смештено у ту болницу, уколико буде било капацитета.

Око 3.700 путника и чланова посаде 56 националности било је на крузеру који је стављен у карантин 5. фебруара у Јокохами пошто је један путник који се искрцао у Хонгконгу био позитиван на коронавирус.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR