Magnezijum je sve manje zastupljen u hrani zbog korišćenja veštačkih đubriva i pesticida, čime se uništava prirodni sastav zemljišta. Savremena hrana je rafinisana i stoga čak do 99% magnezijuma bude uklonjeno iz hrane. Mnogi verovatno imaju manjak ovog minerala. Deficit magnezijuma je jedan od najčešćih problema u industrijalizovanoj ishrani čoveka.
Magnezijum je mineral podmlađivanja. Sa starenjem se smanjuje sposobnost njegove apsorpcije. Naši organi i tkiva kalcifikuju i akumuliraju kalcijum u telu što dovodi do preranog starenja.
Magnezijum poboljšava gustinu kostiju i smanjuje rizik od osteoporoze, smanjuje fizičku iscrpljenost i stres. Čak i blagi nedostatak magnezijuma može izazvati manjak serotonina i izazvati depresiju, nervozu, agresivnost.
Magnezijum ima umirujuće dejstvo na nervni sistem, pomaže kod nesanice, anksioznosti, razdražljivosti, glavobolje, konvulzija.
Ako unosite magnezijum oralno to je efikasno zbog laksativnog efekta i opterećenja bubrega i jetre tako da je najbezbedniji i najlakši način transdermalno unošenje (apsorpcijom kroz kožu). Radi se o magnezijumu u obliku spreja ili gela. To je brz i pogodan način za snabdevanje tkiva i ćelija visokim dozama magnezijuma u najprihvatljivijem obliku za vaše zdravlje.
(Glas javnosti)