Glas Javnosti

STIŽE VREME SANDALA: Kako NAJEFIKASNIJE da se rešite ŽULJEVA

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Prvo i osnovno - žuljeve nikako ne smete bušiti.

Ništa lepše nego konačan dolazak dugo očekivanog sunca da podigne raspoloženje, ali i da konačno skinemo čarape i odložimo ih na dno ormara.

Sa zadovoljstvom, posežemo za laganijom odećom i otvorenim lepim sandalama. Međutim, uz njih nam nekako ne ginu i žuljevi, barem dok se stopalo ne navikne na otvorenu obuću.Žulj nas zaista može izbaciti iz takta, a leto je posebno problematično, s obzirom na to da znoj izaziva trenje u sandalama.

S obzirom na to da žuljevi mogu biti bolni, ali i ne tako lepi na pogled, oni nas mogu odgovoriti od omiljenih cipela.Kako ih sprečiti i lečiti otkriva britanski pedijatar Toni Gavin.

"Ako se trenje nastavi, tanki slojevi kože će se odvojiti i uzrokovati crvenilo i upalu. Ujedno će se formirati vodeni plik" - rekao je dr Gavin. Ističe da je bitno imati kvalitetnu obuću u kojoj je lako hodati, ali znamo da današnja moda donosi razne modele koji to nisu.On tvrdi da većina ljudi dobija žuljeve, naročito u vreme prelaska iz zimske u letnju obuću.

"Kako biste smanjili mogućnost dobijanja žulja, neka vam stopala budu što duže vreme suva, a obuća bi trebalo da ima podesivu kopču, za fleksibilnost" - savetuje doktor.

Ako se pojavi žulj, naglašava da nikako ne treba da ga bušimo."Žulj se ne sme uništavati, seći, bušiti i slično, već izrežite rupu u malom komadu pamuka ili filca i zaštitite to mesto. Većina žuljeva prolazi u roku od tri do sedam dana" - ističe on.

Međutim, ako primetite infekciju, osećate da vam je koža bolna, vruća ili da se na njoj nakuplja gnoj, posetite lekara, piše Najžena.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR
od Naomi Samuel u 09.09.2022 13:39:45 h
     0 
Želim se zahvaliti DR Apati, čovjeku koji mi je pomogao da popravim svoj brak i natjerao muža da me voli više, ako imate bilo kakav problem u braku, možete ga direktno kontaktirati na -Email- drapata4@gmail.com, Također možete poslati Whatsapp/viber na ovaj broj 1(425) 477-2744, on je prava osoba koja će vam pomoći s vašim bračnim problemom, želim vam sve najbolje.