Glas Javnosti

STANITE IM NA PUT: Simptomi koji govore da ste mentalno iscrpljeni i kako da ih suzbijete

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Ovo su saveti kako da im stanete na put.

Svi odlično znamo kako je to kada nam opadne energija i kada samo bezvoljni, pa svakome se to desilo. Ali šta kada nas to konstantno prati i stalno smo iscrpljeni? To je znak da nam je nestalo mentalne energije.

Koji su simptomi nedostatka mentalne energije?

Gubite strpljenje

Normalno je da ponekad ustanemo na levu nogu ili nas prosto sve u danu iritira i nemamo strpljenje za neke uobičajene stvari koje i ne bi trebalo da nas nerviraju. Znajte da je to jedan od glavnih simptoma mentalne iscrpljenosti.

Nesanica vam je najbolji prijatelj

Uhvatili ste sebe kako satima pokušavate da zaspite ali vam nikako ne ide ili se često budite u toku noći. To nije samo znak fizičke iscrpljenosti već i mentalne. Ona neće nestati tek tako, posle jedne dobro prospavane noći, već vam je za nju potreban dublji odmor.

Nemate motivaciju

Ako jednostavno uhvatite sebe da vam je sve mrsko da uradite pa čak i one stvari koje ste ranije voleli, znajte da to nije dobar znak. To je pokazatelj da ste nemotivisani ali ne treba da odustanete. Samo je potrebno da pronađete fokus.

Imate problem sa probavom

Naša creva mogu dosta govoriti o našem mentalnom zdravlju. Neravnoteža crevne flore može dovesti do toga da vašem telu nedostaju hormoni zbog kojih se osećate srećno.


Kako da predupredite ove simptome?

  • Ubacite rutine (recimo uplaćujte račune svake subote popodne)
  • Prebacite se na mono-tasking (dakle, kada završite jednu stvar, tek onda pređite na drugu; nemojte se naprezati bez potrebe)
  • Pravite pauze (na svakih sat i po do dva pravite pauze od 10 minuta)
  • Bacite se na vežbanje (tako ćete izbaciti negativnu energiju)


Glas javnosti/ B02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR