Glas Javnosti

TENISKI SVET ZAVIJEN U CRNO: Teniserka preminula odmah nakon treninga

Tenis
Autor: Glas javnosti

Kako javljaju pakistanski mediji, tamošnja 17-godišnja igračica "belog sprota", Zainab Ali Nakvi, preminula je pred početak juniorskog ITF turnira u Islamabadu.

Ona je u ponedeljak trenirala na uobičajeni način, da bi po povratku u sobu pala.

Tu ju je pronašla njena baba, koja je odmah pozvala pomoć.

Iako je hitno odvežena u bolnicu, Ali Nakvi je preminula.

Pretpostavlja se da je u pitanju bio srčani udar.


Doktori su klasifikovali njenu smrt kao "prirodnu", sumnjajući da je razlog bila hipertrofična kardiomiopatija. U pitanju je situacija kada je jedan deo miokarda (srčanog mišića) neprirodno deblji od drugog dela. 

Imajući u vidu da je ta srčana mana i inače jedan od glavnih uzročnika velikog broja iznenadnih srčanih udara kod mladih i aktivnih sportista, porodica ove teniserke je prihvatila objašnjenje lekara i rešila da se ne obavlja autopsija.

Predsednik Teniskog saveza Pakistana, Aisam-ul-Hak Kureši (svojevremeno finalista Ju-Es opena u dublu, i to u dva navrata, a osvajač 16 ATP titula u igri parova), rešio je da teren na kome je trebalo da nastupa Zainab Ali Nakvi na ITF J30 turniru u Islamabadu - ubuduće nosi ime ove prerano preminule teniserke.

Ove sezone, taj juniorski ITF turnir će se zvati "Memorijalnim", i to u čast mlade igračice čija je smrt potresla Pakistan.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR