Glas Javnosti

LENARD: Igraću svaku utakmicu, ako budem zdrav

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaš Los Anđeles Klipersa Kavaj Lenard rekao je da ne želi da propušta utakmice i da će, ako bude zdrav, uvek igrati, posle novog pravila koje je rukovodstvo NBA lige uvelo od ove sezone da svi zdravi igrači moraju da budu na terenu.

„Dolazim posle povrede i morate da znate detalje od lekara. Ali ako liga misli ili pokušava da se naruga onome što sam uradio u Torontu, trebalo bi da prestane, pošto sam bio povređen čitave godine. Ali, osim toga, ako budem bio u stanju da igram, igraću košarku. Radio sam čitavog leta da bih igrao, a ne da bih sedeo i gledao druge kako igraju. Nijedno pravilo lige mi neće pomoći da igram više utakmica“, rekao je Lenard.

Neka od Lenardovih izostanaka poslednjih godina su tip koji NBA liga želi da eliminiše uvođenjem „politike učešća igrača“, koja stupa na snagu ove sezone. Lenard je u sezoni 2018/2019 propustio 22 utakmice, a Reptorsi su ga pažljivo ubacivali u tim po povratku od povrede butine, zbog koje je prethodne sezone igrao devet utakmica.


U ligi veruju da su izostanci u ekipama postali uobičajeni i da potencijalno nanose štetu i odvlače gledaoce.

Novo pravilo sprečava ekipe da, bez dozvole, odmaraju više zvezda svojih ekipa, označene kao učesnike ol-stara u prethodne tri sezone, u istoj utakmici ili da sede na klupi zdravi u utakmici koja se prenosi na nacionalnoj televiziji.


Rukovodstvo lige zapretilo je da će istražiti izvesne izostanke, sa kaznama koje bi premašile milion dolara, ako ekipa ima tri prekršaja.

„Mislim da liga pokušava da pronađe načine da poboljša igru, da pomogne njen rast, shvatajući da je uključivanje navijača važno za sve nas. Kao ljubitelj sporta, kada odete na utakmicu, želite da igraju zvezde. Skupo plaćate ulaznice ili možda kablovsku ili šta god imate, želite da vidite da najbolji igrači igraju“, rekao je košarkaš Nju Orleansa Si Džej Mekalum, predsednik Udruženja igrača.


Proteklih sezona klubovi su odmarali najbolje igrače, iako je liga smanjila broj uzastopnih utakmica, pa je retko koji košarkaš stigao do maksimalne 82 utakmice u sezoni.

„NBA uvek pokušava da pronađe način da najbolji igrači igraju. Zašto? Zbog toga što želimo da ljudi uključe televizore i gledaju. A oni će gledati kada najbolji igrači u svakoj utakmici budu igrali“, rekao je trener šampiona Denvera Majk Meloun.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR