Glas Javnosti

HOĆETE TANJE BUTINE? Ovo je 7 načina da budete fit

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Postoji nekoliko strategija koje možete da primenite da skinete salo sa butina, izgubite višak kilograma i napokon izgledate I osećste bolje.

Smršati u butinama znači smršati u celom telu, ovo I nije informacija koju priželjkujete da pročitate. Mesto na kojem telo skladišti masti većim delom određuje genetika. Žene imaju tendenciju da skladište salo na bokovima, donjem delu stomaka i na unutrašnjosti butina prenosi onefit.rs.

Postepenim mršavljenjem

Se štitite od čuvenog jo-jo efekta, koji se javlja kada osoba naglo smrša, a zatim isto tako naglo vrati kilograme. Veoma važno da ne pokušavate da smršate u kratkom vremenskom periodu, već da postepeno, u toku nekoliko meseci se dođe do cilja.

Smanjiti unos ugljenih hidrata

Što više ugljenih hidrata jedete, to više vode organizam skladišti. Upravo iz ovog razloga osobe na dijeti koja ne sadrži namirnice bogate ugljenim hidratima primete da gube i po nekoliko kilograma u kratkom vremenskom roku. Velika većina tih kilograma se zapravo odnosi na višak vode.

Treba jesti više vlakana i proteina

Prednost unosa ova dva makronutrijenta ogleda se u činjenici da oni povećavaju osećaj sitosti dok istovremeno unosiš manji broj kalorija.

Unos dovoljne količine vode

Što manje vode pijete, to će telo više vode da zadržava. Kada se popije puno vode, na taj način pomažete telu da izbaci višak soli i tečnosti koje vašem organizmu nisu potrebne, ujedno smanjujući nadimanje. Ovo takođe pomaže u suzbijanju apetita.

Vodite računa o unosu soli

So doprinosi tome da telo zadrži višak vode. To može dovesti do nadimanja celog organizma, uključujući kukove, noge i butine. Interesantno je da se voda ponaša kao pratilac soli, usled čega povećani unos slane hrane rezultira skladištenjem vode u telu. Odrekni te se unosa velike količine soli tako što ćeš ograničiti konzumiranje prerađene hrane, soseva, konzervirane hranei supe, koje su često prepune natrijuma.

Dodaj još elektrolita u ishranu

Elektroliti poput kalcijuma, magnezijuma i kalijuma sastavni su deo mnogih zdravih namirnica.

Svi elektroliti, a posebno kalijum, mogu pomoći da smanjite količinu soli u telu. Jogurt, banane i tamno zeleno povrće kao što su spanać, rukola i kelj odlični su izvori različitih vrsta elektrolita.

Napravi te svoj lični plan ishrane

Svakodnevni život pun je izazova i obaveza, zbog čega planiranje obroka i vođenje evidencije spadaju u mudre odluke.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP