Glas Javnosti

SIMPTOMI KOJI OTKRIVAJU DA VAM NEDOSTAJE VITAMIN C : Neki će vas zapanjiti

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Organizam ne skladišti vitamin C, pa je potrebno unositi ga svakodnevno. Preporučena doza za odrasle žene je 75 miligarama, a za muškarce 90.

Vitamin C pomaže u održavanju vaših krvnih sudova i u zgrušavanju krvi. Takođe, kolagen je neophodan za zdrave zube i desni, a vitamin C ima ključnu ulogu u njegovoj proizvodnji.

Jedno istraživanje je pokazalo da ljudi sa bolestima desni, koji su konzumirali grejpfrut dve nedelje, primetili poboljšanje.

Zdrava koža sadrži dovoljne količine vitamina C, posebno u epidermisu, odnosno spoljašnjem sloju kože. Vitamin C održava kožu zdravo, štiteći je od oksidativnog stresa izazvanog izlaganjem suncu i drugim zagađivačima, poput dima od cigareta.Zbog nedostatka vitamina C, šansa za suvu i naboranu kožu povećava se za 10 procenata.

Jedno istraživanje, istina na malom broju učesnika, pokazalo je da je šest od sedam muškaraca, koji su imali nizak nivo vitamina C, reklo da se osećaju umorno i razdražljivo.


Drugo istraživanje, koje je obuhvatilo 14 kancelarijskih radnika, otkrilo je da im vitamin C umanjuje osećaj umora u roku od dva sata.

Vitamin C je na nekoliko načina povezan sa imunološkim sistemom, ne bi trebalo da čudi da njegov nedostatak dovodi do češćih razboljevanja i težeg oporavka od bolesti.

Upravo ovaj vitamin je jedan od imperativa u terapijama za prehladu i grip.

Iako mnogi ne vole sok od kupusa zbog njegovog specifičnog mirisa a i ukusa on je jedan od bogatijih sastojaka ne samo vitaminom C već i drugim vitaminima koji jačaju vaš stomak i imunitet.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP