Glas Javnosti
posta

SEKS NA VISOKIM TEMPERATURAMA MOŽE BITI KOBAN: Obratite pažnju pre ulaska U KREVET!

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Kada je napolju preko 40 u hladu mnogima nije do seksa a opet nekima vrućine pozitivno utiču na libido. Svi oni koji vole seks i po visokim temperaturama neka znaju da treba da obrate pažnju na savetev lekara...

Parovi češće upražnjavaju odnose tokom leta, a kako su velike vrućine rizične za srčane bolesnike i osobe koje imaju povišen krvni pritisak, usled takvih intimnih odnosa na visokoj temperaturi može doći do iznenadnog srčanog udara.

- Kakvi odnosi mogu da bude na plus 35? Umarajući, nikako opuštajući. Ni žena ni muškarac neće biti zadovoljeni. Ona će teže doći do orgazma, a možda ga neće ni biti, čak i ako ga lako doživljava svaki put - kaže za dnevni list Objektiv specijalista urologije dr Aleksandar Milošević.

Prema rečima Miloševića, odnosi tokom letnjih meseci su duplo opasniji nego zimi, jer su, kako tvrdi, pacijenti opušteniji i manje fizički aktivni jer su uglavnom na godišnjim odmorima.

- Zato iznenadni i ubrzani fizički napor, poput intimnog odnosa, može napraviti veću štetu nego korist. Intimni odnos je zdrav. Zato se kaže da je dobar odnos, pola zdravlja. Ali moramo imati u vidu pod kakvim uslovima imamo odnos, kakvi su učesnici tog intimnog odnosa, da li su imali ili imaju neka oštećenja u organizmu - objašnjava urolog.

On navodi da bi svi oni koji vode ljubav po vrućini trebalo redovno da mere krvni pritisak nakon završenog intimnog čina. Nagli temperaturni skokovi, promena vremena i pritisak vazduha i te kako utiču na zdravlje čoveka, a urolog ističe da je za kvalitetan odnos potrebno obezbediti povoljne uslove.

- Ekstremna toplota otežava rad srca, pa može doći do srčane aritmije i drugih bolesti ovog mišića ukoliko imate odnos u prostoriji koja nije klimatizovana. Usled vrućine dolazi do širenja krvnih sudova i do pada krvnog pritiska. Znojenjem gubimo tečnost i elektrolite i tako dolazi do dehidracije, što može izazvati trombozu, moždani udar ili infarkt srca. Zato u sobi treba da bude temperatura za deset do petnaest stepeni manja nego što je napolju - navodi dr Milošević.

Bolest ne bira, pa tako ni kada je reč o odnosu, tvrdi dr Milošević objašnjavajući da su i mladi podjednako ugroženi od srčanog udara kao i stari.

- Najugroženija grupa ljudi su stariji od četrdeset godina sa povišenim krvnim pritiskom. Međutim, imam i dosta mlađe pacijente koji jednostavno ne mogu da izdrže ovaj atmosferski pritisak, što im se upravo i pokaže tokom intimnih aktivnosti. Najčešće se žale na bolove u grudima, mučninu, gorušicu i uopšte oslabljeno telo - ističe doktor Milošević.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR