Glas Javnosti

SAVETI DOKTORA FILGUDA ZA ŠTO BRŽI OPORAVAK I IZLEČENJE KORONE: Doktor i sam bio zaražen ovim virusom

Zdravlje
Autor: Glas Javnosti

Iako je i lekar i promoter zdravih životnih navika, ni čuvenog Doktora Filguda nije zaobišao korona virus.

- U petak sam izašao, a ležao sam dve nedelje sa zapalenjem pluća. Po rezultatima krvi sam video da imam virus, radiolog je primetio upalu oba plućna krila. Najpre sam bio u bolnici Dragiša Mišović par dana, a zatim na Bežaniji - ispričao je on u emisiju "Kec na jedanaest" na "K1" televiziiji.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Dr Saša Plećević, koji vam je poznat i kao Dr Feelgood, govorio je za K1 Televiziju prvi put posle borbe sa korona virusom.      Dve nedelje je proveo u bolnici i po izlasku je o svom iskustvu razgovarao sa Aleksandrom Jeftanović i Boškom Jakovljevićem, u emisiji "Kec na jedanaest".     Saša je istakao tri najvažnije preporuke za očuvanje zdravlja tokom pandemije korona virusa.     #k1televizija #gledajbezstida #televizijasavizijom #drfeelgood #kecnajedanaest @drfeelgood.rs     @blic.rs @blic_zabava @kurir.rs @mondoportal @espreso.rs @nadlanu @informernovine @telegraf.rs @pulsonline @lepaisrecna.rs @novosti.rs @srbijadanas @alo_novine @republika.rs @story.srbija @gloriamagazinsrbija @hellomagazinsrbija

A post shared by K1 (@k1televizija) on

 

- Uslovi, doktori, lekovi, hrana, spremačice, sve je na vrlo profesionalnom nivou i svaka čast tim ljudima koji izdržavaju toliko pod skafanderima, bez klime.

Kao lekar, Dr. Filgud, čije građansko ime glasi Saša Plećević, se i sa stručne strane osvrnuo na pitanje da li je zdrav život garancija da će vas zaobići korona:

- Protivnik sam preteranih treninga i dijeta jer iscrpljuju organizam. Ipak, dokazano je da šećeri negativno utiču na CoVID 19. Isto tako, dosta ljudi koji ne puše i koji treniraju se nalazi u bolnici. Moje mišljenje je da, zbog većeg kapaciteta pluća, oni unose veću količinu virusa, ali ne mora da znači da sam u pravu.

On je objasnio i zašto je virus opasan za osobe sa viškom kilograma:

- Korona ne napada samo pluća, već slabu tačku čoveka. Sama gojaznost kao faktor rizika stvara opterećenje na kardiovaskularni sistem i na pritisak, pa virus sa pluća nekom pređe na srce.

Na pitanje Aleksandre i Boška kako se zaštiti ili oporaviti od koronavirusa, optimistično je poručio:

- Život mora da ide dalje. Zato je bitno pratiti sve preporuke struke, nositi maske, izbegavati masovna okupljanja, održavati distancu. Takođe je važno unositi veću količinu voća, povrća, ribe, hidrirati organizam, ne držati stroge dijete i baviti se umerenom fizičkom aktivnosšću u prepodnevim časovima.

(Izvor: Pulsonline)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR