Glas Javnosti

RUSI SE KUNU U OVAJ NAPITAK: Najefikasnije čisti jetru i koristi se više od STO godina!

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Napitak koji se od davnina koristi u narodnoj medicini je idealan za zdravu jetru, a potrebna su vam samo tri sastojka.

Crna rotkva, arapka ili crna arapka pripada porodici krstašica. Vekovima se koristi kao hrana, ali je i jedna od najefikasnijih prirodnih lekova. Poznata je u svim kulturama, starom Rimu, Egiptu, Kini i Japanu.

Crna rotkva je veličine repe, sa crnom kožom i belim unutrašnjim delom. Posebno je bitna u zimskom periodu, kada je organizmu potrebna jaka odbrana od virusa i infekcija.

Freepik

Crna rotkva je prirodni antialergin, antibakterik, antioksidans, antireumatik, antiskorbut, antispazmatik, antiviral, aperitiv, detoksikant, digestiv, diuretik, laksativ, mikotik, regenerator, sedativ... Najčešće se preporučuje kao lek za jetru i žuč.

Priprema

Rotkvu izrendajte, pomiješajte sa smeđim šećerom i medom i ostavite da stoji dok ne pusti sok. Pijte tokom dana, po 1 čašu pre obroka.

Ovaj napitak će podstaći izbacivanje nakupljenih toksina, a najčešće se koristi kod poremećaja rada žučne kese. Zbog velikog sadržaja proteina, ugljenih hidrata, masti, celuloze i mnogobrojnih minerala smatra se namirnicom koja zauzima visoko mesto u piramidi ishrane.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS

POVEZANE VESTI
KOMENTARAKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP