Glas Javnosti

REVOLUCIONARNO OTKRIĆE! Ruski naučnici pronašli lek protiv raka želuca

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

U Rusiji bi se mogao pojaviti preparat protiv tumora pod nazivom „Alofanib” za lečenje pacijenata sa rakom želuca.

Prva faza kliničkih ispitivanja pokazala je da je lek uspeo da zaustavi razvoj bolesti kod 70% pacijenata.
To je za list „Rosijskaja gazeta” saopštila pres-služba fondacije „Skolkovo”, a prenosi Russia beyond.

Navodi se da je kod svih dobrovoljaca koji su primili lek oboljenje već bilo u poodmaklom stadijumu sa velikim brojem metastaza u različitim organima, uključujući jetru i kosti. Prethodni pokušaji hemoterapije, standardne ciljane terapije i imunoterapije nisu doneli uspeh i tumor je nastavljao da se širi, a pacijenti su se osećali sve lošije. U takvom stanju bolesnici su počeli da primaju „Alofanib”.

„Rezultat lečenja bilo je smanjenje tumora već kod početne doze leka sa kontrolnim periodom nad bolešću od 18,5 meseci”, navodi se u saopštenju.

Ovo je prvi originalni ciljani preparat u ruskoj onkologiji, koji se nalazi u fazi kliničkih ispitivanja na pacijentima sa značajnom veličinom tumora. Lek je izradila kompanija „Rusfarmteh”.

„Mi smatramo da rezultati kliničkog ispitivanja omogućavaju da se nastavi proučavanje Alofaniba. Pacijenti dobro podnose preparat”, rekao je direktor Biroa za proučavanje raka i član Međunarodne grupe ASCO Ilja Timofejev.

Rak želuca po stopi oboljevanja i smrtnosti spada među 5 najzloćudnijih tumora u Rusiji.

Svako, pa i delimično kopiranje materijala Russia Beyond bez pismene dozvole i linka na originalni tekst objavljen na veb-sajtu Russia Beyond tretira se kao grubo kršenje zakona o autorskim pravima Ruske Federacije. Russia Beyond i medijski holding RT zadržavaju pravo reagovanja na slične protivpravne radnje i pokretanja sudskog postupka.

BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNO! MISTERIJA PERIŠ! PARAPSIHOLOG ROBERT KAJŠLER U ISTRAZI O NESTALOM MATEJU: MAJU ŠTITI MOĆNI POLITIČAR (VIDEO)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR