Glas Javnosti

Rešite se VIŠKA KILOGRAMA uvođenjem LANA u ishranu!

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Danas zdravu ishranu ne možemo ni da zamislimo bez lana, a ukoliko želite da smršate, obavezno ga uvedite u svakodnevnu ishranu.

Seme lana sadrži vlakna koja odlično čiste creva, pa su od velike koristi za ljude koji imaju otežanu probavu. Ipak, mleveno seme lana je bolje od celog, jer organizam snabdeva vlaknima, omega-3 masnim kiselinama i proteinima. Osim toga, laneno brašno, dobijeno mlevenjem lana, ima veću nutritivnu vrednost od samih semenki. 

Osim što ima brojna lekovita svojstva, laneno brašno pomaže u snižavanju holesterola, stabilizuje nivo šećera u krvi, a deluje i laksativno, pa čisti creva od naslaga i toksina. Laneno brašno, ujedno, snabdeva organizam B-vitaminima, kalijumom, magnezijumom i cinkom – esencijalnima za mršavljenje. Lanene semenke najbogatiji su prirodni izvor lignana, a oni spadaju u grupu prirodnih fitoestrogena sa snažnim antioksidativnim, antitumorskim, antiviralnim, antifungalnim i antibakterijskim svojstvima, koji pozitivno deluju i na zdravlje mozga. Zbog toga je veoma važno uvesti lan u svakodnevnu ishranu, a vaš organizam će vam biti zahvalan.

Ovaj recept će vam pomoći da regulišete telesnu težinu:

Dodajte kašiku lanenog brašna u doručak ili jednostavno pomešajte kašiku lanenog brašna sa 25 mililitara kefira ili jogurta. Takođe, možete dodati malo lanenog brašna u testo za hleb ili kolače.

U videu pogledajte kako još možete koristiti lan:

(Glas javnosti/Slobodna Bosna)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR