Glas Javnosti

Rešite se problema sa alkoholom, UZ POMOĆ LEKOVITIH BILJAKA I OVIH RECEPATA!

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Alkoholizam je zavisnost koja se može izlečiti i uz pomoć biljaka. Po pravilu, alkoholizam je psihogenog porekla, ali zavisi i od okolnosti, životne situacije, okruženja i društva.

Ispoljava se kao nemogućnost suzdržavanja od prekomerne potrebe za svakodnevnim konzumiranjem alkohola. To kasnije dovodi do zavisnosti, narušavanja psihičkog i fizičkog zdravlja, kao i socijalnih odnosa. Česta je pojava da alkoholičar ne priznaje da ima problem, a to je zapravo prvi korak u lečenju ove zavisnosti. Takođe, za odvikavanje je potrebna i volja, okruženje puno podrške, kao i stručna medicinska pomoć. Neke biljke su se pokazale delotvornim protiv ove stare zavisnosti. Evo nekih recepata kako pripremiti narodni lek protiv alkoholizma:

- U litar vode stavite 6-8 kašika usitnjenog ruzmarinovog lista sa cvetom. Kuvajte 10-15 minuta. Potrebno je piti 2 šolje dnevno ovog napitka.

- 4 kašike majčine dušice prelijte sa tričetvrt litre ključale vode. Ostavite da odstoji 5 minuta, a od ovog čaja uzima se svaka dva sata po jedna kašika.

- Ekstrat divlje majčine dušice napravljen na bazi vode izaziva povraćanje i mučninu kada se uzima sa alkoholom. Uzima se jedna kašičica 3-4 puta na dan. 

- Koren maslačka je jako delotvoran u borbi protiv zavisnosti od alkohola. Ne preporučuje se korišćenje duže od tri nedelje. 

- Čaj od sladića odličan je za jetru, bubrege i imuni sistem. Ima jaka antiupalna dejstva, a ako želite da ostavite alkohol, pijte jednu šolju čaja od sladića bar jednom dnevno. 

- Anđelika, biljka čije se konzumiranje preporučuje u periodu od 3 nedelje. Uzimajte samo 5 kapi ekstrata 3 puta na dan. 

- Za odvikavanje od alkohola dobro je konzumirati dnevno nekoliko urmi izmiksanih sa jednom čašom vode, kako bi umirili žudnju za alkoholom. 

(Izvor: Herbalia ORG)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR