Glas Javnosti

REŠITE SE HOLESTEROLA NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN: Ovaj ’čarobni’ napitak će vam očistiti krvne sudove!

Zdravlje
Autor: Agroinfo.rs

Holesterol je supstanca slična vosku koja se nalazi u svim ćelijama organizma i ima brojne funkcije, uključujući izgradnju telesnih ćelija. Ukoliko u našem organizmu ima više holesterola nego što je potrebno, on može izazvati velike probleme.

Ako naše telo ima više holesterola nego što mu je potrebno, taj višak nastavlja da cirkuliše kroz krv i vremenom ulazi u zidove krvnih sudova i počinje da se taloži, čime dolazi do sužavanja krvnih sudova. Ovo dovodi do nastanka povišenog krvnog pritiska, a u tom slučaju je povećan rizik od nastanka moždanog udara.

Pripremite kod kuće jednostavan napitak koji će vam omogućiti da očistite svoje krvne sudove, da smanjite nivo lošeg holesterola, ojačate imunitet i ukupno se osećate bolje!

O kakvom napitku se radi?

Sastojke koji se koriste za ovaj ’čarobni’ napitak uglavnom svi imamo u kući. To su beli luk i limun. Poznato je da je luk izuzetna namirnica za mnoge tegobe, a brojne studije pokazuju da, između ostalog, snižava i holesterol. Odličan je protiv masnoća u krvi, blokiranja arterija i ateroskleroze.

Limun je značjan kao imunostimulans i ima alkalizujući efekat na organizam. Sadrži brojne vitamine, naročito vitamin C. Odličan je antioksidans i bori se protiv slobodnih radikala. Sama kora limuna sadrži takođe brojne važne sastojke pa se zato za ovaj napitak koristi limun sa korom.

Proces pripreme

Ukoliko  imate mogućnosti, koristite organski limun i beli luk. Najpre limun dobro operite i isecite na sitnije komade zajedno sa korom. Pre pripreme eventualno možete limun držati u vodi kako bi ona izvukla sve nečistoće iz limuna.

Za ovaj recept koristite četiri cela limuna i 30 čenova belog luka. Luk očistite i ubacite u blender zajedno sa komadićima limuna. Sitnite sastojke dok ne dobijete ujednačenu smesu, tj. pulpu.

Smesu stavite u šerpu i nalijte dva litra kvalitetne, flaširane vode pa dobro promešajte. Držite šerpu na šporetu do tačke ključanja, a potom ostavite da se ohladi.

Prva opcija

Smesu možete procediti tako da vam ostane samo tečni deo koji ćete potom sipati u flaše. U ovom slučaju pulpu ne koristite. Napitak čuvajte u frižideru i pijte jednu čašu dnevno, dva sata pre ručka. Napitak se koristi tri nedelje, a potom se pravi pauza od nedelju dana. Nakon toga, proces se ponavlja.

Druga opcija

Prema drugoj opciji, možete koristiti celu smesu tako što ćete njome napuniti tegle. I u ovom slučaju, lek čuvajte u frižideru. Ako na ovaj način koristite smesu, na prazan stomak uzmite pola decilitra i to u istom vremenskom intervalu kao i tečnost.

Agroinfo.rs

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR