Glas Javnosti

PROVERITE ŠTITNU ŽLEZDU kod kuće: Sve što vam treba su OGLEDALO I ČAŠA VODE!

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Prvi simptomi hipo i hipertireoze često se pripisuju drugim bolestima, te je neregularnosti u radu štitne žlezde teško uočiti.

Štitna žlezda zna da pravi mnogo problema, a simptomi koji ukazuju na probleme sa njom često se provlače i pripisuju drugim bolestima. Tiroidna žlezda je žlezda u obliku leptira smeštena u prednjem delu vrata.

Od vitalne je važnosti jer utiče na gotovo sve organe u telu. Zadužena je za proizvodnju hormona i njihovu regulaciju, utiče na metabolizam i posredno i težinu i sistem za varenje.
 

 

A postoji i jedan jednostavan test kojim možete otkriti da li je vaša tiroidna žlezda ugrožena. Sve što vam za ovaj test treba jesu čaša vode i ogledalo. Popijte par gutljaja vode i posmatrajte u ogledalu da li se prilikom gutanja na vratu pojavljuju neke velike promene poput izbočina ili velikih razlika u veličini.

Ako i primetite izbočine, ne treba odmah da se plašite najgoreg, jer to ne mora automatski da ukazuje na rak, ali svakako bi bilo odlično da se konsultujete sa lekarom kako biste otklonili svaku sumnju zbog mogućih neregularnosti.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR