Glas Javnosti

PRONAĐITE SVOJ SAVRŠENI ČAJ: Idealan čaj prema vašoj krvnoj grupi

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Čaj je izuzetno zdrav napitak, ali da li ste znali da uticaj te tečnosti na vas, takođe, zavisi i od vaše krvne grupe?

Ukoliko volite da pijete čaj, kako biste imali potpuni užitak, najbolje je birati kombinaciju bilja koja odgovara vašoj krvnoj grupi, piše portal Ekapija.
Krvna grupa A
Ove ljude karakteriše emocionalnost i analitičnost i dosta su skloni stresu. Za ljude sa ovom krvnom grupom su Tajvanski zeleni čaj, često zvan barut, čaj od cveta čistog jasmina ili sa kombinacijom zelenog čaja Ying Hao. Takođe se savetuju neven i majčina dušica koji odlično utiču na ovu krvnu grupu.

 
Krvna grupa B
Osobe sa ovom grupom imaju sporiji metabolizam, skloni su autoimunim bolestima, gojaznosti, letargiji i anksioznosti. Njima je potreban zato zeleni čaj, ili organski robios poznata afrička mahunarka. Dobri su i crveni čajevi bez dodataka koji osvežavaju i poboljšavaju cirkulaciju.
Krvna grupa AB
Ove osobe nisu naročito intuitivne i sklone su stresu, ali imaju smanjen libido. Njima se savetuje da se skoncentrišu na određene vrste zelenog čaja, čaja od božura i konzumaciju žutih čajeva. Mešavina zelenog čaja i nane se naročito preporučuje. Dobra kombinacija je kopriva sa mentom koja je veoma dobra za ovu grupu.

 
Krvna grupa 0
Osobe koje imaju nultu krvnu grupu treba da izbegavaju mleko i gluten. Ove osobe izlaze na kraj sa stresom, ali je posledica toga često bol u stomaku ili problem sa vodom. Ovim osobama se savetuje čaj na bazi đumbira. Odlična kombinacija kako navodi "Natural health and beauty" jeste mešavina đumbira i čistog japanskog čaja Sancho.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR