Glas Javnosti

Prirodni šećeri nisu štetni! Ove 4 velike promene dešavaju se kada izbacite industrijske šećere!

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Prirodni šećeri koji se nalaze u voću, mleku i drugim namirnicama ne nanose štetu vašem organizmu. Štaviše, poželjno je unositi ih u većim količinama preko pomenutih namirnica. Međutim, industrijski procesirani i rafinisani šećeri veoma su nezdravi i opasni po vaše zdravlje. Evo šta se dešava u organizmu kada ih izbacite iz upotrebe!

Izbacivanjem veštačkih šećera iz ishrane, drastično ćete poboljšati svoju zdravstvenu sliku. Zamenu im možete vrlo lako naći u voću, mleku, medu, javorovom sirupu ili steviji. O zdravlju treba razmišljati na duge staze, a to ćete najbolje učiniti ako izbacite šećere iz upotrebe. Sprečićete većinu štete koju on prouzrokuje u organizmu.

Nakon prve nedelje bez veštačkih šećera, ako ste konzumirali prerađenu hranu, pili sokove i gazirana pića, bićete u fazi detoksikacije. Osetićete veliku potrebu za šećerom, teskobu, a u ozbiljnijim slučajevima i depresiju. Ove posledice se smanjuju obično nakon prve nedelje. Zavisno od nivoa zavisnosti od šećera, mogu potrajati i nedelju-dve duže. Ako je vaš unos šećera umereniji, već nakon 7 dana trebalo bi da se osećate prilično dobro. Bićete manje spori, energičniji, a raspoloženje će vam biti bolje. Nakon mesec dana, želja za slatkišima će nestati, a pojačaće se potreba za proteinima i lisnatim zelenilom. Godinu dana bez šećera i osećaćete se drastično bolje, a izgubićete i kilograme. Dozvoljeno je, s vremena na vreme, pojesti neki slatkiš, imajući stalno na umu da je cilj ovoga hraniti se zdravo, a da ponekad možete sebi priuštiti neku poslasticu. Kada organizam očistite od veštačkih šećera, nećete više stalno osećati glad, izgubićete kilograme, a vaša težina će se stabilizovati. Ukoliko se odlučite da odbacite šećere, ovih 4 stvari će se dogoditi:

1. Stabilizovaćete telesnu težinu

Zavisnost od šećera je stvarna. Što više unosite šećere, imate veću potrebu za njima. Kada se vaš organizam navikne da funkcioniše bez šećera i kad se od njih očisti, nećete stalno biti gladni, izgubićete kilograme, a težinu stabilizovati. 

2. Višak energije

Kada smo umorni, uzimamo namirnice i energetska pića koja sadrže velike količine šećera. Time uskraćujemo organizmu potrebnu dozu energije. Ako izbacite ove šećere i ne unesete ih u organizam, možete izbeći velike uspone i padove šećera u krvi zbog kojih ste umorni. 

3. Zdravija i lepša koža

Šećer uzrokuje akne i bubuljice. Mnogi ljudi koji su prihvatili izazov izbacivanja šećera iz svakodnevne upotrebe, potvrdili su da im je koža zdravija, čistija i lepša.

4. Redovna probava

Želudac i creva lakše će probavljati sve što pojedete i imaćete češću stolicu.

(Izvor: Espreso)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR