Glas Javnosti

PRIRODNI LEK ZA POVIŠEN HOLESTEROL! Moćna VOĆKA, ali samo 5 DNEVNO smete pojesti

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Smokva je vrlo cenjena voćka, i sveža i suva, a odvajkada se koristi i u narodnoj medicini od lečenja zubobolje, preko upala grla do zalečivanja žuljeva.

Uživanje u smokvama, bilo da se jedu sad, sveže ili one osušene, preporučljivo je onima koji pate od povišenog holesterola jer su bogate vlaknima, a samo pet smokava na dan osigurava više od 20 odsto preporučene dnevne količine vlakana.

Trebalo bi da ih jedete sveže jer su manje kalorične, a i jedne i druge mogu da vam posluže ako budete imate ovakvih problema:Protiv afti u ustima

Žvaćite dva do tri lista smokve, a potom isperite usta vodom. Osim što ćete tako ukloniti ranice u usnoj šupljini, imaćete svež dah.

Melem za žuljeve

Mesto na kome se žulj pojavio trljajte svežim listom smokve nekoliko puta na dan. Pritom vodite računa o tome da na žulj dospe i mlečni sok iz peteljke smokvinog lista.Eliminišu kurje oči

Svežu smokvu presecite i unutrašnjim delom stavite preko kurjeg oka, pa ostavite da deluje preko noći. Ujutru smokvu uklonite, a stopalo uronite u toplu vodu na desetak minuta. Posle otprilike sat vremena pokušajte da iščupate kurje oko. Ako ne uspete, postupak ponovite do pet puta, odnosno tokom pet noći.

Zalečuju opekotine

Suvu smokvu skuvajte u mleku ili vodi, presecite je napola i stavite na opečeno mesto. Pre stavljanja na mesto ohladite smokvu da ne bude prevruća.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR