Glas Javnosti

Prirodna ulja koja mogu da pomognu vašoj kosi i koži

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Verovatno kamilicu i nanu usko povezujete za opuštajućim čajem. Međutim ulja dobijena iz ovih biljaka mogu da smire vašu kožu.

Određene vrste ulja mogu poboljšati izgled, kao i zdravlje vaše kose i kože. Ona predstavljaju prirodnu alternativu za negu kose, hidrataciju kože, borbu protiv akni i jačanje noktiju.

Iako svaki tip kože drugačije reaguje, ovi sastojci mogu pomoći da vaša kosa i koža izgledaju bolje.


Arganovo ulje

Arganovo ulje, nerijetko zvano i „tečnim zlatom“, bogato je antioksidansima koji mogu da uspore efekat starenja.

Dermatolozi kažu da njegove omega-3 kiseline podstiču proizvodnju kolagena i čine kožu punijom.

Za njegovu upotrebu nije bitno da li imate suvu, masnu, ili normalnu kožu. Arganovo ulje takođe njeguje kosu, bez efekta težine i zamašćivanja.

Kamilica i nana

Verovatno kamilicu i nanu usko povezujete za opuštajućim čajem.

Međutim ulja dobijena iz ovih biljaka mogu smiriti vašu kožu. Imaju antiseptička svojstva koja smanjuju crvenilo, iritacije, kao i šansu za infekciju.

Kokosovo ulje

Suva, ispucala koža je sklonija infekcijama, iritacijama i alergijskim reakcijama. Kokosovo ulje štiti I hidrira kožu, umiruje ljuspaste, grublje delove koji prate uobičajene probleme kao što je ekcem.

Upotreba kokosovog ulja takođe usporava znake starenja. Blagonaklono je i prema kosi i preporučuje se da sa vremena na vreme natopite kosu kokosovim uljem, od korena do krajeva.


Ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje je još jedan kućni lek koji može popraviti kvalitet vaše kose. Upotrebom ovog ulja možete zgusnuti obrve, kao i trepavice.

Budite pažljivi pri primeni ricinusovog ulja na trepavicama. Zbog njegove gustine može začepiti pore na tankoj koži u predelu očnih kapaka.

Ulje ruzmarina

Jedan od novijih trendova nege kose je korišćenje ruzmarinovog ulja i vode. Upotrebom ovog ulja možete pospešiti rast i gustinu kose, kao i njen sjaj.

Preporučuje se upotreba ulja ruzmarina tokom šest meseci.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR