Glas Javnosti

ПРИНЦЕЗА КАТАРИНА ДОНИРАЛА ДЕФИБРИЛАТОРЕ

Zdravlje
Autor: Glas javnosti / pink.rs

Принцеза Катарина донирала је 8 дефибрилатора у вредности вишој од 41,000 евра болницама у Србији.

Дефибрилатори стижу у српске болнице у право време, када се Србија бори са опаким ЦОВИД-19 вирусом, јер су дефибрилатори кључни у борби за живот кардиоваскуларних пацијената, који најтеже подносе овај вирус.

“Немамо право да заборавимо потребе наших болница и подршку онима којима је помоц́ такође потребна због ситуације са вирусом који нам свима прети. Ови дефибрилатори су од непроцењиве важности за болнице у Србији, јер су управо ти апарати, доказано, много пута спасили животе људима. Срећна сам што ће девет болница у Србији добити преко потребне дефибрилаторе и наставити да спашава животе”, истакла је Принцеза.

Донација за дефибрилаторе прикупљена је на добротворном догађају у Нијагара Фолсу у Канади октобра прошле године. Добротворна вечера „Нека наша срца куцају као једно у знак подршке набавке преко потребних дефибрилатора за болнице широм Србије“ организовала је породица Јерић, заједно са управним одбором хуманитарне организације Лајфлајн Канада, чији је покровитељ Њ.К.В. Принцеза Катарина.

Њ.К.В. Принцеза Катарина донирала је болницама у Србији најсавременије дефибрилаторе “Дефигард 4000” бренда “Сцхиллер”.

Болнице које су добиле дефибрилаторе су:

ЗЦ Врање
ОБ Смедерево
ОБ Кикинда
ОБ Чуприја
ОБ Ваљево
ОБ Лесковац
ОБ Крушевац
ОБ Лозница

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR