Krompir je osnovna namirnica mnogih jela širom sveta, ali postoji jedna stvar na koju morate obratiti pažnju.
Jedan mali detalj može otkriti prisustvo pesticida koji mogu biti opasni po vaše zdravlje.
Krompir je osnovna namirnica mnogih jela širom sveta, ali postoji jedna stvar na koju morate obratiti pažnju.
Jedan mali detalj može otkriti prisustvo pesticida koji mogu biti opasni po vaše zdravlje.
Iako je solanin prisutan u malim količinama u krompiru, izlaganje svetlosti može povećati njegov nivo. Ljuštenje krompira može smanjiti prisustvo solanina, ali ne u potpunosti.
Ako primetite zelenu boju na krompiru, možete odseći zahvaćeni deo, ali ako je zelena boja prisutna na većem delu krompira, najbolje je izbegavati ga.
Da biste sprečili stvaranje solanina, čuvajte krompir na suvom i tamnom mestu, daleko od sunčeve svetlosti. Ovim jednostavnim korakom možete zaštititi svoje zdravlje i uživati u bezbednoj hrani.
Glas javnosti /U01S