Glas Javnosti

RUNIJEVE MUKE: Potrošio oko 33 000 evra kako bi rešio ovaj problem!

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Problem gubitka kose muči mnoge muškarce, a ovaj bivši kapiten engleske reprezentacije potrošio je čitavo bogatstvo kako bi taj problem rešio. Reč je o Vejnu Runiju, koji se još uvek bori sa ovim nedostatkom.

Transplantacija kose se u Sjedinjenim Američkim Državama radi još od 1950-ih godina prošloga veka. To je, ustvari, operacija koja podrazumeva uklanjanje uskog pojasa skalpa sa potiljka i postavljanje na predeo koji je bez kose. Dve do tri nedelje nakon operacije kosa opada, ali se primećuje i rast nove kose u roku od nekoliko meseci. Međutim, tako nije bilo i u slučaju Vejna Runija. On se sa ovim problemom bori još od 2011. godine, a do sada je na presađivanje kose potrošio oko 33 000 evra. 

Nakon dve godine od transplantacije, primetio je da se stanje privremeno poboljšava, ali i da mora na još niz zahvata. Stručnjaci tvrde da je poznatom fudbaleru ponestalo dlaka i da dalje intervencije nisu moguće. Kako presađivanje kose nije bilo uspešno, ovaj fudbaler je posegao za jednostavnijim i jeftinijim rešenjem, puderom za zgušnjavanje kose. Postoji, međutim, još jedna opcija kako bi se rešio ovaj problem za koju se Runi još uvek nije odlučio, a to je laser.

(Izvor: INDEXHR)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR