Glas Javnosti

Pomeranje sata loše utiče na ZDRAVLJE: Evo šta (NE) SMETE da radite ovih dana!

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Uskoro počinje letnje računanje vremena, što podrazumeva da ćemo morati da pomerimo sat unazad. Međutim, pomeranje vremena može imati određene posledice po zdravlje, odnosno izaziva nesanicu i probleme sa srcem i krvnim sudovima.

Ovo su saveti stručnjaka za lakšu adaptaciju na letnje računanje vremena:

Pazite kada idete na spavanje

Održavanje redovnog ritma sna veoma je važno za celo zdravlje, pa će i ovo pomeranje od jednog sata imati efekta na organizam. Održite ritam odlaska na spavanje i ustajanja, kako bi se telo prilagodilo promeni.

Izađite u šetnju

Boravak na sunčevoj svetlosti stimuliše telo, pa će vam pomoći da se izborite s pospanošću ili iscrpljenošću. Sunce nam pomaže i da sintetišemo vitamin D koji je važan za imunitet. Pročitajte i u kojim

Ne preterujte s kafom

Možda ćete posegnuti za dodatnom šoljom kako biste se razbudili ali ne bi trebalo da preterate s kofeinom, telo će biti preterano stimulisano i nećete moći da zaspite zbog čega će ritam biti dodatno poremećen.

Ne vežbajte

Zvuči neobično, obično nas vežbe ispunjavaju energijom, dobre su za raspoloženje, održavanje telesne težine i zdravlje kardiovaskularnog sistema. Ali, nekoliko sati pre spavanja ne bi trebalo da se bavite fizičkom aktivnošću, jer će ona poslati "pogrešni" signal telu da ostane budno.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR