Glas Javnosti

Под надзором 220 грађана у Краљеву

Zdravlje
Autor: novosti.rs

На територији Краљева за сада нема регистрованих случајева инфекција корона вирусом

КРАЉЕВО – На територији Краљева за сада нема регистрованих случајева инфекција корона вирусом и надамо се да ће тако остати и у будуће. Под надзором у самоизолацији, према нашим тренутним информацијама, налази се 220 лица. Да ли сви они поштују самоизолацију, питање је за органе МУП који то контролишу, али мислим да је ситуација што се тога тиче много боља у односу на пре неки дан.
Ово је изјавио др Радован Чеканац, наш угледни епидемиолог, бивши професор на Војномедицинској академији, који се, иако у пензији, као рођени Краљевчанин ставио на располагање овдашњем Градском штабу за ванредне ситуације.

- Мислим да људи сада боље схватају озбиљност ситуације. Иако на територији Краљева за сада нема корона вируса, морамо се понашати као да је он у циркулацији и придржавати се свих мера – нагласио је др Чеканац.

У појединим апотекама у граду на Ибру у четвратак пре подне могла су се купити средства за дезинфекцију – алкохол и гел за суво прање руку. За куповину пола литра алкохола неопходна је амбалажа, а Краљевчани су поштујући правило о растојању стррпљиво и дисциплиновано чекали свој ред да уђу у ове фармацеутске објекте.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR