Glas Javnosti

OVU HRANU NIKDA NE PODGREVAJTE: Može da bude OPASNO po VAŠE ZDRAVLJE

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Podgrevanjem hrane gube se kvalitetne materije iz nje, a može biti opasan po zdravlje.

Ako pravite ručak za više dana, morate da budete oprezni jer neke namirnice nije zdravo podgrevati. Čak i ako vam ostane obrok od juče, možda je bolje da ga jedete dok je hladan i da ga ne podgrevate.Veliki broj bakterija nastaje pri toploti, a čestim pogrevanjem gube se i hranljive materije, prenosi Objektiv.



Evo koje namirnice nikako ne bi trebalo da podgrevate:

1. Jaja

Da li su pečena, pržena ili kuvana, svakako ne treba da ih podgrevate. To će izmeniti njihovu strukturu, a svakako su jednako ukusna i hladna i nije ih potrebno podgrevati. Takođe, nikako nemojte da ih stavljate u mikrotalasnu, inače može da dođe do eksplozije.

2. Povrće

Koliko god da je zdravo kada ga podgrejete, povrće čestom termičkom obradom gubi sve ono dobro što ima u sebi, pretvara ih u apsolutne toksine, naročito ako ga podgrevate više puta. Posebno obratite pažnju na luk, šargarepu, celer i voće zelene boje.



3. Krompir

Krompir možete da spremate na mnogo načina, ali budite obazrivi kada je u pitanju zagrevanje. Zdrava namirnica koju svi vole, ali ako je podgrevamo, gubi svoje hranljive sastojke, a može da dođe i do razvoja bakterija koje nisu dobre po organizam.

4. Biljno ulje

Koje god ulje ponovo da upotrebite za prženje ili kuvanje, stvorićete opasne trans masti. Najbolje bi bilo da ga ne koristite više puta i bacite odmah nakon prve upotrebe.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR