Glas Javnosti

Ovo voće treba da jedete svakog dana, NEOPHODNO JE za unos vitamina, minerala, antioksidanata i vlakana

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Ljudi koji konzumiraju više voća smanjuju rizik od srčanih bolesti, moždanog udara i kancera.

Deset vrsta voća koji se ističu kao „prirodne superzvezde“:

Jabuke: Bogate vlaknima i pektinom, jabuke pomažu u snižavanju holesterola i podržavaju zdravlje creva.

Mango: Ovo tropsko voće je bogato vlaknima, vitaminom C i vitaminom A i pomaže u smanjenju rizika od karcinom.

Trešnje: Prepune antioksidansa i antiinflamatornih jedinjenja, trešnje smanjuju upalu i oksidativni stres.

Jagode: Velika porcija jagoda sadrži malo ugljenih hidrata, što ih čini odličnim izborom za osobe sa dijabetesom. Takođe su bogati antioksidansima koji poboljšavaju zdravlje.

Borovnice: Borovnice su pune antioksidanata i pomažu u očuvanju mentalne spoznaje.

pixabey
foto: Pixabay

Suve šljive: Ove suve šljive su odlične za zdravlje kostiju i sadrže vlakna.

Banane: Jednostavne za jelo i bogate energijom, banane su savršen izbor za brzo energetsko i nutritivno obogaćivanje.

Avokado: Avokado je bogat zdravim mastima i vlaknima, podstičući zdravlje creva i srca.

Maline: Bogate vlaknima i antioksidansima, maline podržavaju zdravu telesnu težinu i funkciju creva.


Lubenica:
 Likopen u lubenici smanjuje rizik od kancera i poboljšava zdravlje srca. Kora lubenice je takođe jestiva i bogata vlaknima.

Dodavanje ovih voća vašoj svakodnevnoj ishrani može poboljšati vaše opšte zdravlje i energiju. Ne zaboravite da raznovrsno voće donosi razne prednosti, pa pokušajte da u svoju ishranu uključite što više različitih vrsta, piše Eat This, prenosi N1 Sarajevo.

Glas javnosti /N01S 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR