Glas Javnosti

OSIM ŠTO UTIČU NA VAŠ IZGLED ALARMIRAJU VAM I NA ODREĐENE ZDRAVSTVENE TEGOBE! Evo na šta sve mogu upućivati tamni kolutovi ispod očiju

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Osim što izgledaju neprivlačno, tamni kolutovi ispod i oko očiju mogu biti i prvi simptom disbalansa vašeg organizma i upućivati na određena zdravstvena stanja.

Sve češće zastupljen problem, podjednako kod oba pola, jeste pojava podočnjaka koji mogu biti više ili manje izraženi, tamno obojeni, natečeni i osetljivi na dodir.

Osim toga što ih doživaljavamo kao prvi znak startenja, koji naročito teško pada damama, podočnjaci nekada ukazuju i na problem sa radom bubrega i gomilanjem tečnosti u organizmu. U ovom slučaju, koža ispod očiju je hiperpigmentovana i naročito osetljiva.

Još jedna pojava na koju morate obratiti pažnju jeste pojava žućkasto-smeđih tačkica koje nalikuju gnojnim bubuljicama, a koja se u predelu ispod ili oko oka javlja u slučaju povišenog holesterola i poremećaja u lučenju hormona. S’ tim u vezi ove sitne izbočine mogu ukazivati na bolesti jetre ili na poremećaj u radu štitne žlezde.

Ipak, ukoliko je u vašem slučaju problem samo estetske prirode, uz određene preparate i proizvode za negu i lepotu lako ih možete učiniti manje uočljivim, čak i neprimetnim.

Ono što se preporučuje svima koji imaju problem kolutova oko očiju, jeste obavezna noćna nega i hidratacija ovog dela lica odgovarajućim kremama.

Dame dodatno, uz pomoć šminke mogu eliminisati umoran izgled kom doprinose podočnjaci.

Preporučuje se obavezna hidratacija ovog dela pre nanošenja bilo koje šminke oko očiju.

Nakon što hidrirate i na taj način ’nahranite’ kožu, nanesite podlogu koja odgovara vašem tipu i boji kože, a kao dodatan ’prekrivač’ u tankom sloju preko podočnjaka utapkajte vrhovima prstiju korektor.

 Ukoliko sledite sve navedene korake, vaši podočnjaci će postati nevidljivi a vaš pogled jasan i prodoran.

Izvor: Pixabay

 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR