Glas Javnosti

OJAČAJTE IMUNITET ZA JESEN I PROMENE VREMENA : Namirnice koje će vas čuvati

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Namirnice iz korpe koju ćete napuniti ove jeseni će biti jestive za celu porodicu, ali najvažnije jeste da su zdrave.

Neke od namirnica deca baš i ne vole ali svakako je važno napomenuti celoj porodici koliko je važno u periodu pojave gripa uzeti makar jednu od navedenih namirnica za vaš imunitet.

Karfiol se smatra superpovrćem. 
Sadrži dosta vitamina C, kao i vlakana i folne kiseline. Pored toga, karfiol sadrži materije koje pomažu jetri da neutrališe toksine.

Bobičasto voće kao što su jagode, borovnice, kupine,  maline, trešnje, višnje i crveno grožđe odličan su izvor mnogih korisnih hranljivih sastojaka i antioksidativnih jedinjenja.


Losos, tuna i druge masne ribe s visokim sadržajem omega-3 masnih kiselina mogu biti koristan dodatak bilo kojoj ishrani, jer naše telo ne može da stvara omega-3 masne kiseline. Ribe su dobar prirodni izvor ovih zdravih masti. Omega-3 može da utiče na smanjenje masnoća u krvi i da snizi krvni pritisak prenosi Telegraf

Beli luk je stari način zaštite organizma zbog blagotvornih sastojaka koje sadrži. Sadrži fitokemikalije kao što je alicin i organska jedinjenja sumpora, a njegova antiinflamatorna svojstva dobra su za kompletno zdravlje i imunitet. Može se mešati sa drugom hranom, što poboljšava ukus i smanjuje potrebu za dodatnom soli.

Jabuka je izuzetno korisna namirnica koja, u svojoj kori, sadrži važnu materiju - pektin. Pektin može pomoći u smanjenju nekih faktora rizika za oštećenje bubrega, kao što su visok nivo šećera i holesterola u krvi, piše "Healthline", koji ovo voće preporučuje i za zdravlje bubrega. Ne kaže bez razloga narodna izreka simbolično da "jedna jabuka na dan tera doktora van".

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR