Glas Javnosti

OČISTITE PLUĆA: Ova tri začina kojih ima u gotovo svakoj kuhinji će pomoći!

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Začine najčešće koristimo da poboljšamo ukus jela. Međutim, oni nam mogu pomoći i kod nekih zdravstvenih problema.

Često čujemo da su lekovi za brojna zdravstvena stanja tu pored nas, u prirodi. Brojna istraživanja su pokazala da konzumacija određene vrste hrane i pića pomaže telu da se reši štetnih materija u organizmu.

Ovo su tri začina koja mogu „pročistiti“ vaša pluća. Redovnom konzumacijom zahvaljujući njima naše zdravlje moglo bi da bude znatno zaštićeno, piše Krstarica.

Kurkuma

Ova biljna vrsta iz porodice đumbirovki poboljšava čišćenje pluća od štetnih materija kao posledice pušenja ili života u zagađenom prostoru, pokazale su studije. Uz to, sprečava bolesti disajnog sistema. Kurkuma se tradicionalno koristi za karije i druga indijska jela, pripremu zlatnog mleka i raznih zdravih smutija. Da biste uživali u protivupalnim blagodatima kurkume, pomešajte je s malo crnog bibera.

Đumbir

I đumbir ima mnoga lekovita svojstva. On jača imunitet, poboljšava probavu, smanjuje nadutost, smanjuje upalne procese u telu i uklanja toksine iz pluća i ostatka tela, zbog čega se preporučuje pušačima. Đumbir je vrlo potentan. Dnevno se ne bi smelo pojesti više od komadića đumbira veličine oko dva centimetra. Ako niste sigurni o pravilnoj dozi konsultujte se sa lekarom ili nutricionistom.

Beli luk

Poboljšava ukus brojnim jelima, a najviše lekovitih svojstava ima kada se jede sirov. Ipak, imajte na umu da se veće količine belog luka ne preporučuju osobama koje imaju probleme sa želucem i probavom. Pripisuju mu se mnoga lekovita svojstva. Nazivaju ga prirodnim antibiotikom. Sadrži alicin koji uništava infekcije disajnih puteva, a mnoge su studije pokazale da je i efikasan u čišćenju pluća pušača, ali i bivših konzumenata duvanskih proizvoda.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR